Demokratik Özgür Kadın Kongresi'nin gündemi Öcalan

Demokratik Özgür Kadın Kongresi'nin gündemi Öcalan

Diyarbakır'da düzenlenen Kadın Kongresi'nde konuşan HDP Şırnak Milletvekili Selma Irmak, "Dünyada hiçbir erkek, kadınları Öcalan kadar peşinden koşturamadı" dedi.

Devrimci Özgür Kadın Hareketi'nin (DÖKH)düzenlediği 1. Kadın Kongresi, PYD Eşbaşkanı Asya Abdullah, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak, DTK Eşbaşkanı Selma Irmak, HPD Milletvekilleri Sebahat Tuncel, Nursel Aydoğan, Irak, Suriye, İran ile Ortadoğu ve bazı Avrupa ülkelerinde gelen çok sayıda kadının katılımıyla yapıldı.

KADINLARIN PKK'YA GİRMESİ DEVRİM

Kongrede konuşan HDP Şırnak Milletvekili ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Selma Irmak, dünyadaki hiçbir erkeğin kadınları Öcalan kadar peşinden koşturamayacağını belirtti.

Irmak , "Kürt kadınların PKK'ya katılması büyük bir devrim. Bunu gerçekleştirmek hiç kimsenin harcı olamazdı. Bunu ancak, toplumun dışına çıkabilen, ipini koparabilen, kadının ruhuna girebilen biri yapabilirdi. Ancak o kişi kadını dağa çıkarabilirdi. Bırakın evinden sokağa çıkarmayı, dağ başında elinde silahla savaşıyor. Kadının kırılgan, umutsuz, çaresiz, gözü yaşlı, kadını ikinci sınıf insan haline getiren mücadele etmeyen yanıyla da, mücadele eden bir noktaya ancak ipini koparan biri getirirdi. Baştan başa felsefe haline gelen biri getirebilirdi.

KİMSE ÖCALAN KADAR KADIN RUHUNA GİREMEZ

Dünyada hiçbir erkek kadınları bu kadar, peşinden koşturamadı, bu kadar yürütemedi, büyütemedi, bu kadar kadın ruhuna giremedi. Ancak öyle biri kadını bu noktaya getirebilirdi, şu anda İmralı’da müzakere masasında belki de bu kongreyi izleyenAbdullah Öcalan’a bu kongremizi atfediyoruz" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.