Deniz Baykal Açıkladı

Deniz Baykal Açıkladı

CHP Lideri Baykal grup toplantısında, bugüne kadar kamuoyunda duyulmayan ve parti olarak rencide edici diye niteledikleri olayı kürsüde anlattı. Baykal'ın anlattığı olay Erdoğan'ın eşinin kılık kıyafeti hakkındaydı

 
 
Videoyu izlemek için tıklayın

CHP Lideri Baykal gruptaki konuşmasında önemli bir bilgiyi kamuoyu ile paylaştı. Baykal, Erdoğan'ın bir TV programında eşinin mağduriyeti anlatmasını değerlendirdi. Ardından, Başbakan'ın şikayet etme değil sorun çözme noktasında olduğunu hatırlatan Baykal, konuşmasında rencide olduklarını ifade ettiği Sarkozy'nin davranışına da yer verdi.  

Baykal konuşmasında "Başbakan Pazar günü bir olayı anlattı ama bugüne kadar bizim bildiğimiz ama hiç söylemediğimiz, bir başka olay yine sayın Başbakan'a Fransız Devlet Başkanı Sarkozy'nin lisanı müsasiple bir devlet ziyareti sırasında eşini buraya getirme diye mesaj göndermiş olmasıdır." dedi.

Sarkozy'nin uyarı nedenini 'Erdoğan'ın eşinin kılık kıyafet'i olarak anlatan Baykal; "Bu olayı yaşadık Sarkozy, Sayın Başbakan'a sadece kılık kıyafeti dolayısıyla bu yapacağın devlet ziyaretinde eşini getirme mesajını verdi bunu biliyoruz." diye konuştu.

Baykal konunun "rencide edici" olduğunu ve bir gün dile getirmediklerini söyledi. Baykal konuşmasının devamında "Bunu birgün biz şikayet konusu yaptık mı? Bir gün dile getirdik mi? Bu bizi de rencide etti. Ne suçlama konusu yaptık, ne siyasi tartışma konusu yaptık. " dedi.

Başbakan'a "sen şikayet edecek noktada değilsin!" diyen Baykal sözlerini böyle tamamladı: "Şimdi sen ne açıyorsun bu defterleri?Sen Başbakansın sen bu ülkenin yönetiminden sorumlusun. Sen ağlayacak, şikayet edecek, merhamet talep edecek noktada değilsin, sorunları çözecek noktadasın. "

Etiketler :