BAYKAL: BİLİNÇLİ BİR SUSKUNLUK İÇİNDEYİM

BAYKAL: BİLİNÇLİ BİR SUSKUNLUK İÇİNDEYİM

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtsız bırakarak "Bilinçli bir suskunluk içindeyim" dedi.

 

Deniz Baykal, yanındaki CHP Antalyamilletvekilleri Osman Kaptan, Yıldıray Sapan, Arif Bulut ve Aydın Milletvekili Metin Lütfü Baydar ile birlikte Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak ve Yönetim Kurulu’nu ziyaret etti.

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, konuşmasının ardından, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını ise yanıtsız bıraktı. Bilinçli bir suskunluk içinde olduğunu belirten Deniz Baykal, bu durumu, "Bunları daha sonra konuşuruz. Siz bir şeyler çıkacak bekleyişi içindesiniz ama bu konularda konuşmama kararımı tahmin ediyorsunuzdur. En azından şu ana kadar ki uygulamamın farkındasınızdır. Bunun tesadüf olmadığını da biliyorsunuzdur" sözleriyle ifade etti.

ATSO’daki ziyaretin ardından CHP heyeti, ATSO Başkanı Çetin Osman Budak’la birlikte EXPO’nun düzenleneceği alanda incelemelerde bulundu. Alan ve yapılacak düzenlemeler hakkında ATSO Başkanı Budak’tan bilgi alan Baykal, Antalya EXPO 2016 için devam eden maskot arayışlarına ise kokulu nergis ve ful çiçeğini önererek katkı verdi. Deniz Baykal, gazetecilerin burada ikinci kez gündeme ilişkin soru sorma girişimlerini ise yine geçiştirdi.

CHP heyetinin haftasonu yağışlar nedeniyle selin vurduğu Serik ve Manavgat ilçe ziyaretleri öncesi gerçekleşen buluşmada, Deniz Baykal, EXPO 2016’nın Antalya için çok önemli bir konu olduğunu ve Antalya’nın bu konuda Türkiye’nin diğer bütün illerinden başarılı olarak bir sonuç aldığını söyledi.

Bu sürecin yakından takip edilmesi gerektiğinin üzerinde duran Deniz Baykal, "EXPO’yu almakla iş bitmiyor, ondan sonra başlıyor. Ağır bir sorumluluk altına giriyoruz" dedi. EXPO kanunun Meclis görüşmeleri sırasında CHP grubunun daha iyi bir düzenlemeyle bu konuya yaklaşılmasının uygun olacağı görüşünü dile getirdiğini kaydeden Deniz Baykal, şunları söyledi:

"Antalya’nın kendi iç dinamiğinin EXPO yönetimine daha doğrudan ve daha etkili ve ağırlıklı bir biçimde yansıması gerekir diye düşünüyorduk. Maalesef bu olmadı. O konuda hepimiz iyi niyetle katkılarımızı yaptık. Ama bu konuda işte bir takım alışkanlıklar var, onlar aşılamadı. Bürokrasinin, Ankara’nın etkinliği ne yazık ki frenlenemedi. Böyle bir yapı var. Olabilir. Bu konuda en büyük emek vermiş kuruluşlar bunu da içimize sindirdi. ’Olabilir. Madem böyle kararlaştırıldı bu çerçevede gerekeni yapalım ve EXPO’yu Antalya için bir yüz akı haline dönüştürelim’ diye düşündük."

2016’da yapılacak uluslararası botanik fuarı EXPO için artık çok da uzun olmayan bir sürenin kaldığını belirten CHP Antalya Milletvekili Baykal, bölgede altyapı sorunlarının bulunduğunu kaydetti. Biran önce bu konulara hükümetin de katkısıyla el atılması ve gerekli adımların atılması gerektiğini dile getiren Deniz Baykal, "EXPO mutlak bir başarıya dönüştürülsün istiyoruz" dedi.

SEL BÖLGESİNDE İNCELEME YAPTI

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal ve beraberindekiler, EXPO alanındaki incelemelerin ardından Antalya’da hafta sonu gerçekleşen yağışların etkili olduğu Serik ve Çandır bölgesinde incelemelerde bulundu. Çandır’da şiddetli yağıştan zemin katlarını su basan Şehit Öğretmen Mustafa Sadettin Küçük İlköğretim Okulu’nun da bulunduğu kamu binalarını gezen ve yetkilileri dinleyen Baykal, seralarda da incelemeler yaptı. Baykal, Serik ilçe merkezinde de sular altında kalan ve küçük çaplı maddi hasarın meydana geldiği Okutan Pasajı’nda esnafa ’Geçmiş olsun’ dilekleri iletti.

DHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.