Deniz Baykal komisyonu terk etti

Deniz Baykal komisyonu terk etti

CHP Milletvekili Deniz Baykal, TBMM Darbeleri araştırma komisyonunu terk etti.

Deniz Baykal olay sonrası yapmış olduğu açıklamada; "Vekiller vatandaşı ve başka vekilleri sorgulayamaz. Komisyon önce kendiş yetkisini sorgulamadır. Ben bu hukuksuzluğun içinde olmayacağım diyerek Komisyon'u terk etti.

 

TBMM Darbe Komisyonu bünyesinde oluşturulan 28 Şubat/27 Nisan Alt Komisyonu, eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı dinledi. Baykal, komisyon salonundaki yerini aldıktan sonra, daha önce hazırladığı metni okudu.

KABUL ETMEM MÜMKÜN DEĞİLDİR

Baykal, yargıyı, siyasetin, geçmişle hesaplaşma, kendi geleceğini güvence altına alma tasallutundan kurtarmak gerektiğini belirterek, "Yargının siyasallaşması kadar, siyasetin yargılaşması da temel bir yanlıştır. Bütün bunları, düne ve bugüne ait tüm demokrasi, hukuk ve insan hakları sorunlarını, elbette Komisyonunuzun yetki dışı çağrısı ile ifade-sorgulama ilişkisine girmeden, sizlerle konuşmaktan mutluluk duyarım. Fakat bu fiili uygulamanın bir parçası haline gelmeyi kabul etmem mümkün değildir. Komisyonunuz bir siyasi heyet olarak, gazete yazarlarını, televizyoncuları, gazete patronlarını, eğlence dünyasının şöhretlerini ve diğer siyasetçileri çağırmadan önce kendi yetkisini sorgulamak durumundadır" ifadelerini kullandı.

VEKİL VEKİLİ SORGULAYAMAZ

Milletvekilleri'nin yetkilerine değinen Baykal sözlerine şöyle devam etti: "Araştırma Komisyonu marifeti ile milletvekilleri, bazı vatandaşları; ya da bazı milletvekilleri başka bazı milletvekillerini sorgulayamaz."

SORU SORULMASINA FIRSAT VERMEDİ

Baykal, konuşmasının ardından, komisyon üyesi milletvekillerinin soru yöneltmelerine fırsat vermeden komisyon salonundan ayrıldı.

BAYKAL GİRİŞTE ELİNİ UZATMADI

Baykal, salona girdiğinde yoğun bir ilgiyle karşılandı. Komisyon Başkanı Nimet Baş, Baykal'a seslenerek 'hoşgeldin demek istiyoruz' deyip tokalaşmak için elini uzattı. Ancak Baykal, uzaktan 'hoşbulduk' diye karşılık verdi. Başkan Baş'ın ısrarına rağmen Baykal tokalaşmaktan kaçındı. Eli havada kalan Baş, yanındakilere sitem ederek "Herhalde görüntü vermek istemedi." dedi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.