Deniz Baykal adaylık için tetikte

Deniz Baykal adaylık için tetikte

Seçim yenilgisinin ardından artan muhalefet üzerine kurultaya gitme kararı alan CHP'de gözler Baykal'a çevrildi. Baykal'ın adaylık için nabız yokladığı ileri sürüldü

CHP'de 5-6 Eylül'deki kurultay için eski Genel Başkan Deniz Baykal da istişarelerde bulunuyor. Baykal destek bulması halinde yeniden partinin başına geçmek için aday olacak

 
CHP 5-6 Eylül'de yapılacak 18. olağanüstü kurultaya hazırlanırken gözler CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın atacağı adıma çevrildi. Kaset skandalının ardından genel başkanlığı bırakan Baykal'ın, olağanüstü kurultayda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı aday olup olmayacağı sorusu ise Baykal'ın örgütlerde nabız yoklamasının ardından vereceği kararla yanıt bulacak. CHP kulislerinde kurultay tartışmalarının arkasındaki isim olarak gösterilen ve gerek adaylığını ilan eden Muharrem İnce gerekse de adı adaylar arasında geçen Metin Feyzioğlu'na 'aday olmaları' yönünde telkinde bulunduğu dile getirilen Baykal'ın asıl hedefinin 4 yıl aradan sonra partinin yeniden başına geçmek olduğu konuşuluyor. Baykal'ın kurultay tartışmaları içerisinde ismini yıpratmamak için geri planda kaldığı, bir süre örgütlerin nabzını tuttuktan sonra gerekli desteği alabileceğine inandığı takdirde kurultayda aday olabileceği belirtiliyor. Son günlerde Baykal'ın çeşitli il ve ilçelerde sıkça katıldığı nikah ve düğün davetlerinin de 'örgütlerin nabzını' tutmak için kamuflaj olduğu ve eski genel başkanın gittiği il ve ilçelerde kurultay için temaslarda bulunduğu öne sürülüyor. 
 
'DİKTATÖR'E TWITTER'DAN YANIT 
Kurultayda Kılıçdaroğlu'na karşı adaylığını açıklayan tek isim şimdilik grup başkanvekilliğinden istifa eden Muharrem İnce olurken, adı kulislerde geçen Metin Feyzioğlu ve Emine Ülker Tarhan'ın da adaylık için kararı bekleniyor. Kurultay öncesinde parti içi muhalefet tek adayla Kılıçdaroğlu'na karşı yarışmayı hedeflerken olası bir ittifak durumunda partideki ulusalcı isimlerin İnce'yi destekleyeceği belirtiliyor. İnce'ye Kılıçdaroğlu yönetiminde parti dışında kalan Önder Sav ve ekibinin de destek verebileceği belirtiliyor. CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan ve CHP Adana Milletvekili Ümit Özgümüş, İnce'ye desteklerini açıkladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu gerek parti içi muhalefetin gerek İnce'nin kendisine yönelttiği sert eleştirilere ve 'diktatörlük' suçlamasına Twitter hesabından yanıt verdi. "Cumhuriyetimiz saltanata dönüştürülmek istenirken CHP, tüm Türkiye'ye örnek olacak bir anlayışla, parti içinde uzlaşma kararı almıştır" ifadesini kullanan Kılıçdaroğlu, "Demokrasinin kalesidir CHP. Kimsenin kuşkusu olmasın. Parti içinde de tüm Türkiye için de demokrasinin yılmaz savunucusu olacağım" dedi. 
 
78 İL BAŞKANINDAN DESTEK
Kurultay öncesinde 78 il başkanından Kılıçdaroğlu'na destek geldi. Nevşehir'in Gülşehir ilçesinde toplanan il başkanları ortak bildiriyle Kılıçdaroğlu'na destek verdi. İnce'nin memleketi Yalova, Düzce ve Isparta il başkanlarının imza koymadığı bildiride "Kılıçdaroğlu'nun il başkanları olarak arkasında duruyoruz" denildi. 
 
'UMUTLAR KÖRELİYOR'
CHP Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan, "Muhalifler AK Parti'ye çalışıyor" eleştirisine yanıt olarak düzenlediği basın toplantısında "Meclis basıp, kadın gazetecilere şiddet uygulayanlar var, şampanya patlatanlar var. Asıl AKP'ye çalışanlar bu tür yöneticiler" dedi. Tarhan, "Tasfiye tehditleri, çok dar bir zamandaki kurultay hesapları ve delege pazarlıkları ne yazık ki geleceğe dair umutlarımızı köreltiyor. Kurultaya, yönetim gölgesi düşmemesi için Sayın Genel Başkan'ın makamı terk ederek bir kurultay kararı alması gerektiğini söylemiştim, gerçekleşmediğini üzüntüyle izliyorum" şeklinde konuştu. 
 
SARIGÜL RAHATSIZLIĞI
Mustafa Sarıgül'ün Kılıçdaroğlu ile yakın temasta olması ve destek vermesinin partide rahatsızlık yarattığı belirtiliyor. Sarıgül'ün PM ve sonrasında oluşacak MYK'da görev almak istediği kaydediliyor. Kulislerde Sarıgül'ün yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcılığını istediği belirtiliyor. Kılıçdaroğlu'nun ise bu talebe kesin bir yanıt vermediği kaydediliyor. CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin'in nasıl bir tavır izleyeceği de merak konusu. Bu arada Kılıçdaroğlu'nun PM'nin yarıya yakınını milletvekillerinden oluşturacağı da belirtiliyor. CHP liderinin PM listesinde partinin genç milletvekilleri Özgür Özel, Melda Onur, Aykut Erdoğdu gibi isimlerin olacağı kaydediliyor. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.