Deniz Baykal'a büyük şok

Deniz Baykal'a büyük şok

Deniz Baykal hakkında, Ergenekon davasına etki ettiği suçlamasıyla polis tarafından bir fezleke hazırlandığı iddia edildi

Baykal’ın Anayasa değişikliği paketinin iptal edilmesine ilişkin Anayasa Mahkemesi üyesi Fulya Kantarcıoğlu ile 5 Mayıs’ta yaptığı iki ayrı görüşme ve Meclis’te yaptığı tüm konuşmalarda Ergenekon davasına etki ettiği iddialarını içeren fezlekenin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildiği de öne sürüldü.

Kanal D’nin haberine göre fezleke şu anda İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin’in önünde. Son rötuşları yapacak olan Engin’in fezlekeyi TBMM’ye göndereceği, Baykal’ın dokunulmazlığının kalkması halinde soruşturmanın adli makamlara teslim edileceği iddia ediliyor.

Baykal’ın dokunulmazlığının kalkmaması halinde 2011 Haziran’ında yapılması beklenen seçimin de çok önemli olduğu söyleniyor.

Dinlemeye takılmıştı

Baykal milletvekili adayı gösterilmezse İstanbul’a gelip Ergenekon Savcılarına, “Adil Yargılamaya etki etmek”ten ifade vermesi bekleniyor.

Soruşturma kapsamında eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay ile avukatlarının telefon görüşmeleri mahkeme kararıyla dinlemeye alınmıştı.

Baykal’ın, Seyfi Oktay’ı cep telefonundan arayarak, Anayasa Mahkemesi üyeleriyle görüşmesini istediği, Oktay’ın ise ‘Bu konuları telefonda konuşmayalım’ dediği iddia edilmişti.

Baykal’ın talimatı sonucu, Oktay’ın Anayasa Mahkemesi üyesi Fulya Kantarcıoğlu ile 5 Mayıs’ta yaptıkları iki ayrı görüşmenin kayda alındığı belirtilmişti.

İddialara göre, görüşmede Kantarcıoğlu, mahkemenin başvuruyu ‘usul yönünden inceleyebileceğini, esasa girme yetkilerinin olmadığını’ söyledi

Etiketler :