Deniz Baykal'dan sürpriz çıkış !

Deniz Baykal'dan sürpriz çıkış !

Baykal'a gündemdeki CHP - BDP ittifakı soruldu. İşte o soruya verdiği ilginç tepki

CHP'nin BDP ile anılmasından hiç ama hiç memnun olmadığı söylenenCHPeski Genel Başkanı Deniz Baykal, 'Partinizde sapma mı var?' sorusuna net bir cevap veriyor.

BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ın “CHP ile seçim ittifakı yapabiliriz” teklifiyle ilgili soruya da cevap veren eski CHP lideri Baykal, iki kolunu yana açarak “Olacak şey mi bu” demek istiyor ve yüzüne acı bir ifade yayılıyor.

Tepkisinin Demirtaş'a mı yoksa, ona bu cesareti verene mi? sorusuna cevabı ise CHP'nin BDP ile anılmasından hiç ama hiç memnun olmadığını belli edercesine, sadece iç geçirerek susması oluyor.

Kurultay için ne diyor?

Baykal'a, SHP örneğini hatırlatınca da CHP'nin belli bir etnik ya da mezhepsel veya ideolojik zümreye değil, bütün Türkiye'ye hitap etmesinin gereğine dikkat çekiyor.Deniz Baykalüniterlik yani milli devletten asla ve kat'a taviz verilemeyeceğinin ısrara altını çiziyor.

Yeniçağ Gazetesi yazarı Sebahattin Önkibar'ın Baykal'a yaptığı bayram ziyaretinde konuşan Baykal, Önkibar'a 'Kurultay gerekli mi deyince' “Kaçınılmaz” ifadesini kullanıyor! Baykal'a göre Kılıçdaroğlu'nun mevcut parti meclisi ile yürümesi ve başarılı olması mümkün değil.

'Peki bu kurultayda Kemal Kılıçdaroğlu'nun karşısında ikinci bir aday olursa? Deniz Bey'i adaylığa zorlarsa?' sorularına Baykal şu cevabı veriyor:
- “Hayır Kemal bey yeni seçilmiştir ve iddia sahibidir, dolayısı ile benim adaylığım gibi bir şey asla söz konusu olmaz..Ben Kemal Bey'in dışında başka bir adayın çıkacağına da ihtimal veriyorum zira böyle bir şey çok yanlış olur. Öyle çünkü seçime şurada kalmış birkaç ay, bu süreçte yapılacak olan bir Genel Başkanlık yarışı partiyi olumsuz etkiler.Oysa biz bütün CHP'liler enerjimizi Genel seçimde başarılı olmaya yani AKP'yi iktidardan indirmeye ayırmalıyız.”

Sav'la görüşmüyor!

Eski Genel Sekreter Önder Sav'la görüşmediğini ve telefonla da konuşmadığını vurgulayan Baykal, üçüncü kişilerin, aracıların belli çabaları olduğunun da altını çiziyor.

MHP'ye dikkat?

Önkibar'ın ziyaretinde, CHP'ninMHPile paralel bir seyir sergilemesi ve iktidar seçeneğini oluşturmasına da değinen Baykal, ''CHP yükselirse MHP'de yükselir, düşerse MHP'de düşer zira iktidar seçeneği oluşturlmazsa seçmen başka yönelişler sergiler'' diyerek, Kılıçdaroğlu'nun MHP'yi dikkate alarak politika yapmasının önemine dikkat çekiyor.

TOPLUMSALHAFIZA

 

Etiketler :