Bölükbaşı: Tezgahın bir ayağı MHP içi uzantılar

Bölükbaşı: Tezgahın bir ayağı MHP içi uzantılar

MHP'den kaset skandalıyla istifa eden Deniz Bölükbaşı o dönemi yeni kitabında anlattı.

Bölükbaşı, 'üç ayaklı bir yapı' olarak nitelediği tezgahın bir ayağını da MHP içi uzantıların oluşturduğunu belirtti.

12 Haziran seçimi öncesinde art arda gelen kasetlerle, MHP'de adaylıktan çekilen ve aktif siyasetten kopan Deniz Bölükbaşı, o süreci kaleme aldı.

Eski MHP Milletvekili Bölükbaşı Akşam'dan Volkan Yanardağ'ın haberine göre 724 sayfalık 'Siyaset İskelesi' kitabında, yaşananları ve tahminlerini şöyle özetledi:

MHP İÇİ UZANTI..

'Karşımızdaki bilinmeyenler, karanlık ve gölgeli noktası çok olan bir denklemdir, üç ayaklı bir yapıdır. Bu tezgahın içinde her kim ise bir emniyet - istihbarat boyutu olduğu açıktır. Diğer iki ayağını da siyasi destek ve himaye ile tezgahın MHP içindeki uzantıları olduğu en akla yakın ihtimal olarak ortaya çıkmaktadır.'

TARAF'LI SORU

Bölükbaşı'nın kitabında ilgi çekici bazı bölümler şöyle:

MHP aleyhine yayın yapmak amacıyla kurulan ilk internet sitesi Ülkücü gazete ismini kullanmıştır... Bu sitenin ABD'yle temaslarında iletişim numarası olarak verdiği telefon numarasının sahibi görünen Onur Kurutçu'nun, forum sitelerinde kendisine 'Abim' diye hitap ettiği Taraf Gazetesi yazarı Bülent Şirin'in, Rasim Ozan Kütahyalı ve Önder Aytaç'la bu site üzerinden bir bağı var mıdır?

YÜKSELEN BAŞDANIŞMAN

Bu sitelerin aleyhimdeki yayınlarından birisi de Bahçeli'nin yıldızı parlayan başdanışmanı hakkındaki konuşmalarımdı. Başdanışmanın ismi verilmiyordu, hızla yükselen olarak tanımlanıyordu. Bu tanımdan hareketle bunun Zuhal (Cafoğlu) Topçu olduğunu sanıyorum... İşlerimiz ve görevlerimiz çok farklı olduğundan benim bu danışmanla bir temasım ve diyaloğum olmamıştı. Paylaştığımız fikri, entellektüel ve kültürel bir penrece yoktu... Hiç ilgilenmedim, ciddi bir muhatap olarak da görmedim. Hazzettiğim de söylenemezdi....

YADIRGANACAK GARABET

Seçim sürecinde strateji belirlenmesi, reklam ve propaganda malzemeleri, sloganları ve afişler gibi konularda son anda bir değişiklik oldu. Bu konularda değerli hizmetler veren reklam-tanıtım firmasının sahibi Sadi Tarım tamamen devreden çıkarıldı. Yerine TRT kökenli bir grup getirildi.... Bu grubu Semih Yalçın ve danışman Zuhal Topcu bulmuştu. Bahçeli'nin söz konusu danışmanı hakkında bu bilgileri paylaşmamın nedeni MHP aleyhine görülmemiş bir hakarnet ve karalama kampanyası yürütmek için kurulan şaibeli korsan sitelerin kendisini koruma altına almış olmasıdır.... MHP aleyhine yayın yapan, Devlet Bahçeli'ye da ağır hakaretlerde bulunan özel görevli bu sitelerin Bahçeli'nin bu danışmanını koruma altına alması en azından yadırganacak bir garabetti. Bu sitelerin bu danışmana kol kanat gererek bize saldırı vesilesi olarak kullanmasının gerçek nedenlerini bugüne kadar ben bulamadım. Belki ilerde bu garabet aydınlanır. Bu sitede Semih Yalçın'ın da Bahçeli'yi iyi niyetle uyaran şahıslardan biri olduğu iddia ediliyordu...Diğer iyi niyetli uyarıcılar ise Meral Akşener, Celal Adan ve Mansur Yavaş'tı...

SOPALI, BIÇAKLI SALDIRI

28 Nisan 2011 Genel Başkan Yardımcısı Recai Yıldırım ve Metin Çobanoğlu'nun görevlerinden ve milletvekili adaylığından istifa ettikleri gündü....Genel Merkez'de küme küme gençlerden oluşan olağan dışı bir kalabalık dikkatimi çekti. Akşamüstü iki arkadaşımız YSK'ya giderek istifa dilekçelerini verdiler. Yıldırım'ın kullandığı arabayla Genel Merkez'den ayrıldık. Önde ben, arkada Çobanoğlu oturuyordu. Genel Merkez'in önünde birkaç gencin bize bakarak birşeyler söylediğini gördük. Anormal bir durum olduğunu hissettim....Konya Yolu'na dönüş, Konya yolundan Gölbaşı istikametine sapış ve Konya yolunda olmak üzere üç kez sopalı ve bıçaklı saldırıya uğradık. 6-7 genç arabaya saldırdı, camları kırmaya, kapıları açmaya çalıştı. Arabanın lastikleri bıçak darbeleriyle patlatıldı. Devlet Bahçeli ile saldırıdan iki gün sonra daveti üzerine makamında görüştüm... Bahçeli ile neler konuşulduğunu açıklamak bana düşmez. Şunu söyleyebilirim: Çok üzüldüğünü gördük. Bu olayı en kısa sürede aydınlatacağını söyledi.

İÇİMDEKİ UKDE

Diyarbakır'da miting yapmayı Genel Başkan'la sık sık konuşurduk. Zamanını bekleyin derdi. Zamanı geldi ve Bahçeli seçim öncesi son mitinglerinden birisini Diyarbakır'da yaptı. Büyük bir heyecanla ekranların başındaydık. İçimde kalan belki de tek ukde Diyarbakır mitinginde, Cumhuriyet Meydanında olamamaktı. Bunu bir vasıtayla kendisine ilettim. Bende kalacak olan çok zarif bir cevap geldi.

SİYASİ HAYATIM TEK EŞLİ MONOGAMİ

Ben rahmetli babam Osman Bölükbaşı nedeniyle siyasetin içinde büyüdüm. Ancak ilk milletvekili adayı olduğumda 53 yaşındaydım. 58 yaşında da milletvekili oldum, 62 yaşında da ayrıldım. Siyaset sahnesinde farklı dönemlerde farklı siyasi partilerde siyaset yapanlar çoktur. Bunu yadırgamıyorum. Benim siyasi hayatım tek eşli, monogamiydi. Tek bir siyasi partide ve tek bir genel başkanla siyaset yaptım: MHP ve Devlet Bahçeli.

MHP'DEN İSTİFAYA ELİM GİTMEDİ

MHP'nin siyasi varlığına kast etmeyi amaçlayan hain saldırılar sürüyordu. Benim de aralarında bulunduğum MHP'nin A takımıyla yaptığımız konuşmaların ses kayıtlarının açıklamasının bomba etkisi yapacağı tehditleri artmıştı... Bahçeli'yi aradım, bizim üzerimizden yapılmakta olan tartışmaların seçim arifesinde MHP'ye zarar verdiğini, bu nedenle ayrılmak istediğimi bildirdim. Bahçeli, 'İstifanızı istemiyorum' dedi. Telefonu kapattım. Bahçeli'nin bu sözlerine rağmen esasen telefon konuşmasından önce kararımı vermiştim. MHP MYK üyeliği ve genel başkan yardımcılığı görevimden istifa ettiğimi, milletvekili adaylığından çekildiğimi bildiren dilekçeleri imzalayarak MHP Genel Merkezi'ne gönderdim.... Bir tek MHP üyeliğinden istifa etmeye elim gitmedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.