Hükümetten Deniz Feneri Açıklaması

Hükümetten Deniz Feneri Açıklaması

Başbakan yardımcısı Bülent Arınç, Deniz feneri soruşturmasıyla iligili açıklamalarda bulundu

 

Almanya Deniz Feneri e.V. isimli kuruluşla ilgili olarak 2007 Nisan ayında başlayan sürecin devamı olarak, bir süredir Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından bir soruşturmanın yürütüldüğü biliniyordu. Söz konusu soruşturma kapsamında bazı Kanal 7 yöneticilerinin ve RTÜK üyesi Zahit Akman’ın gözaltına alınmalarıyla ilgili haberlerde derneğimizle ilgili hatalı yayınların yapıldığını tespit etmiş bulunuyoruz.

 

Söz konusu haberler verilirken bazı gazete, internet sitesi ve televizyonlarda derneğimizin yardım dağıtım görüntülerinin, merkez, şube, temsilcilik ve lojistiklerinden fotoğraf ve kamera kayıtlarının kullandığı görülmektedir.

 

Almanya Deniz Feneri e.V. isimli kuruluşla derneğimiz arasında merkez, şube ya da temsilcilik gibi herhangi bir hukuki, organik bağın bulunmadığını bir kez daha hatırlatma ihtiyacı duyuyoruz.

 

Söz konusu kuruluştan derneğimize, tamamı banka yoluyla ve uluslararası yardım mevzuatına uygun olarak 7 milyon 40 bin EURO yardımın yapıldığını, söz konusu yardımların hesabının derneğimizin geçirdiği denetimlerde defalarca verildiğini kamuoyunun bilgisine sunarız.

 

Kamuoyu ile defalarca paylaştığımız yukarıdaki rakam dışında, derneğimize ulaştığı iddia edilen yardımlarla ilgili bilgiler gerçeği ifade etmemektedir.

 

Deniz Feneri Derneği’nin logo, amblem,  fotoğraf ve filmlerinin kullanılması halinde hukuki haklarımızın saklı olduğunu ilgili medya kuruluşlarına önemle hatırlatırız.

 

Derneğimiz, her ay ortalama 10.000 ihtiyaç sahibi vatandaşımıza yardım ulaştırmak suretiyle iyilik yolculuğuna devam etmektedir. Bütün gönüllü ve bağışçılarımıza desteklerini çekmedikleri için teşekkürü borç biliriz.

 

 

Deniz Feneri Derneği

 

Bilgi İçin:Tuğba Akalın- Deniz Feneri Derneği Medya İlişkileri Sorumlusu
0212 414 61 45 – 0542 267 59 43 tugba.akalin@denizfeneri.org.tr

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.