Deniz Feneri Savcıları Görevden Alındı

Deniz Feneri Savcıları Görevden Alındı

Ankara'da devam eden Deniz Feneri e.V davasını yürüten 3 savcı da görevden alındı.

Tutuklu isimlerin avukatları aracılığıyla yaptıkları itiraz kabul edildi ve Deniz Feneri soruşturmasını yürüten 3 savcı görevden alındı ve davaya 2 yeni savcı atandı.

KİMLER TUTUKLUYDU

Eski RTÜK Başkanı Zahid Akman ile Kanal 7 Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Karaman, Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Karahan, Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Çelik'in tutuklu bulunduğu Deniz Feneri e.V. soruşturmasını yürüten savcılar Nadi Türkaslan, Mehmet Tamöz ve Abdulvahap Yaren geçtiğimiz hafta avukatları tarafından HSYK'ya şikâyet edilmişti. Akman ve Karaman'ın avukatları aracılığıyla, HSYK'ya yaptıkları şikâyette, soruşturma savcılarının, mal varlıklarına el konulan 18 kişi hakkında mahkeme kararının bir bölümünü yok sayarak işlem yaptıkları öne sürülmüştü.

'MAHKEME KARARI YOK SAYILDI'

Şikayet dilekçesinde savcıların, 1 Haziran 2009 tarihli Ankara 3. Sulh Ceza Mahkemesi'nin 18 kişinin ortak olduğu şirketlerin, gayrimenkulleri, araçları ve diğer şirketlerdeki hisselerine de el konulması talebini reddeden kararını kapatarak işlem yaptıkları savunuldu. Dilekçede, "Soruşturma savcıları, mal varlıklarına el konulan 18 kişinin ortak olduğu şirketlere ait mal varlıklarına el konulması talebinin reddine rağmen, bu şirketlerin varlıklarına el koyma amacıyla işlem yaptı. Bu işlemler sırasında, Ankara 3. Sulh Ceza Mahkemesi kararının aslında yer alan 2 ret maddesinin üzeri kapatıldı." denilmişti
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.