Deniz Feneri Orta Afrika Cumhuriyeti’ne Yardım Götürüyor

Deniz Feneri Orta Afrika Cumhuriyeti’ne Yardım Götürüyor

Deniz Feneri, Orta Afrika’da Müslümanlara yönelik katliam ve buna bağlı göç nedeniyle mağdur duruma düşen bölge halkına yardım için harekete geçti.

Orta Afrika’da, 2013 Aralık ayından bu yana Müslümanlara yönelik artarak devam eden etnik katliam uygulanıyor.  Etnik çatışmalar nedeniyle binlerce Müslümanın hayatını kaybettiği Orta Afrika Cumhuriyeti'nde; en az 150 bin Müslüman ülkeyi terk edip komşu ülkeler Çad, Kamerun, Sudan ve Kongo’ya göç ederek mülteci konumuna düştü; 1 milyondan fazla insan da evlerini terk ederek ülkenin daha güvenli olduğu kuzeydoğu bölgesine sığınmak zorunda kaldı. Camiler yakıldı, ev ve işyerleri yağmalandı.

Aylardır sürdürülen bu insanlık dışı muamele ile göçe zorlanan Müslümanlar yetersiz beslenme ve barınma şartlarından dolayı birçok bulaşıcı hastalık tehlikesi ile karşı karşıya.

Deniz Feneri, İDSB koordinatörlüğünde kurulan İnsani Yardım Platformu ile Orta Afrikalı Müslüman kardeşlerimize yardım ulaştırmak için harekete geçti.

Genel Başkan Cengiz: “Zulmü yüreğimizde hissediyoruz, yardım insanlık görevimiz”

Konuyla ilgili açıklama yapan Deniz Feneri Genel Başkanı Av. Mehmet Cengiz; Orta Afrikalı Müslümanların maruz kaldığı bu zulmü insan olarak yüreklerinde hissettiklerini, yardım etmenin en temel insanlık ve kardeşlik vazifeleri olduğunu söyledi. Cengiz, İDSB koordinatörlüğünde kurulan İnsani Yardım Platformu’na üye yardım kuruluşları ile birlikte 8 Mayıs’ta bölgeye hareket etmek üzere hazırlık yaptıklarını ifade etti. 

Cengiz, bölgede ilk etapta gıda, ilaç ve temizlik malzemelerinden oluşan acil insani yardım malzemesi dağıtacaklarını, diğer yardımların bölgedeki şartlara göre şekilleneceğini belirtti.

Cengiz, bütün dünyanın gözleri önünde sistematik katliamlara maruz bırakılarak evlerini terk etmek zorunda bırakılan Orta Afrikalı Müslüman kardeşleri için, tüm hayırseverleri bağış yapmaya çağırarak “Bize emanet edilen iyilikleri hızla yerine ulaştırmak en büyük hedefimiz. Zira bölgede ihtiyaç çok fazla. Barışın, yardımlaşmanın ve bereketin sembolü üç ayların başladığı bu kıymetli dönemde herkesi ellerinden geldiğince Orta Afrikalı kardeşleri için destek vermeye davet ediyorum” dedi.

Bağışlarınız için:  www.denizfeneri.org.tr adresinden, 444 55 60 numaralı çağrı merkezinden, 55 60 SMS numarasından ve bankalardan bağış yapabilirsiniz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.