Deniz Feneri’nden 100.000 Aileye Gıda Kolisi

Deniz Feneri’nden 100.000 Aileye Gıda Kolisi

Deniz Feneri Derneği Yönetim Kurulu bu sabah düzenlediği kahvaltıda basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Deniz Feneri Genel Merkezi’nde düzenlenen kahvaltıya, ulusal yayın yapan gazetelerin, televizyonların, dergilerin ve internet sitelerinin temsilcileri katıldı.

Kahvaltı sonrası Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Av. Mehmet Cengiz bir konuşma yaptı. Ayrıca basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Genel Başkan Cengiz, yaptığı açıklamalarda; 2008 yılından bu güne derneğin kurumsal olarak geçtiği evrelere değindi. Bunun yanında 2012 yılının faaliyet raporlarıyla ilgili bilgi verdi. Yeni dönem çalışmalarını anlattı.

Suriye yardım çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Genel Başkan Cengiz, bu yıl ramazan ayında yapılması hedeflenen kampanyaları basın mensuplarıyla paylaştı. “Suriye’de savaşın başladığı ilk günden beri devamlı olarak çalışmalar sürdürüyoruz” dedi. Kilis’te kurulan lojistik merkezinin geliştirilme çalışmalarının sürdürüldüğünü söyledi.

Ramazan ayında 100 bin aileye yardım ulaştırmayı hedefledikleri ve bu sayede yaklaşık 500 bin kişinin bu mübarek ayı rahat geçirebilmelerine destek olunacağını dile getirdi.

Genel Başkan Cengiz, geçen seneye göre, bağışlarda ayni nakdi ortalama %40 oranında artış olduğunu belirtti. Bundaki en büyük etkenin, Deniz Feneri’ni kamuoyu gözünde itibarsızlaştırma çalışmalarının arkasındaki karanlık oyunlarının toplum tarafından fark edilmesi olduğunu söyledi. Bu durumun fark edilmesinde Taksim Gezi Parkı olaylarının geldiği noktanın büyük etkisinin olduğunu da ekledi.

Başkan Cengiz, Derneğin hâlihazırdaki iki misafirhanesinin yanı sıra bir de kadın misafirhanesi projesinin gündemde olduğunu dile getirdi. Bu projeyle, gidecek hiçbir yeri olmayan kadınların geçici bir süre barınma ihtiyaçlarının karşılanmasının amaçlandığını belirtti.

Toplantının ardından basın mensuplarıyla, lojistik merkezi ve giyim mağazası gezildi. Burada da basın mensuplarına Deniz Feneri Genel Müdürü Ali Karayılan eşlik etti.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.