DENİZ FENERİ YARDIM İÇİN FİLİPİNLER’DE

DENİZ FENERİ YARDIM İÇİN FİLİPİNLER’DE

Filipinler’de meydana gelen Haiyan tayfunu ülke halkını su, gıda ve tıbbi malzeme kıtlığı ile karşı karşıya bıraktı. Deniz Feneri, binlerce kişinin can verdiği, kaybolduğu ve yaralandığı adalar ülkesinde yaraları saracak.

BM Kaynakları, tayfun dolayısıyla yaklaşık 700 bin kişinin evlerinden olduğunu, bunların yarısının tahliye merkezlerinde tutulduğunu, diğerlerinin ise komşularında ya da geçici barınaklarda yaşamaya çalıştığını, binlerce kişinin henüz yardım alamadığını ve tayfunun gerçek bilançosunun henüz tespit edilemediği belirtiyor.

Yıllardır ülkemizde ve dünyada meydana gelen afetlerde yaptığı yardımlar ile kendinden söz ettiren Deniz Feneri Derneği bu kez acının, gözyaşının ve yokluğun çaresiz kıldığı Filipinler’e yardım elini uzatıyor.

Hayırsever insanların destekleriyle yardım faaliyetlerini hiç durmadan devam ettiren Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Av. Mehmet CENGİZ, Filipinler'de yaşananları yerinde görmek ve felaketten zarar görenlere yardım ulaştırılması için afet bölgesine gidiyor.

Deniz Feneri bölgede ilk etapta temiz içme suyu ve temel gıda maddesi pirinçten oluşan yardımlar dağıtacak.

Deniz Feneri bölgeye, ihtiyaçlar doğrultusunda acil insani yardım malzemeleri ulaştırmaya devam edecek. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.