Kaçırılan deniz otobüsünün yakıtı bitti

Kaçırılan deniz otobüsünün yakıtı bitti

Deniz otobüsünün kaçırılması İstanbul'da polisi alarma geçirdi.

İzmit- Karamürsel arasında sefer yapan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne ait 'Kartepe' adlı deniz otobüsü içindeki 4 mürettebat ve 19 yolcuyla birlikte bu akşam PKK'lı olduğunu söyleyen silahlı kişiler tarafından bomba tehdidiyle kaçırıldı.

Kaçırılan Geminin Yakıtı Bitti!

Bakan Binali Yıldırım açıkladı: Kaçırılan gemiye yakıt istediler! Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Geminin yakıtı bitmek üzere. Yakıt ve yiyecek talebinde bulunuldu.

Deniz otobüsü kaçırıldı, polis alarmda

 
'Kartepe' adı deniz otobüsü saat 17.45'te İzmit İskelesi'nden ayrıldıktan bir süre sonra henüz kimliği belirlenemeyen silahlı bir kişi kaptan köşküne çıktı. Kaptanı silahlı tehdit eden ve "5 kişiyiz üzerimizde bomba var" diyerek gemiyi ele geçiren eylemci, rotayı Yalova yönüne çevirmesini istedi.

Vali Ercan Topaca: Üzerinde bomba veya patlayıcı madde yok

Bir cep telefonu uygulamasında kaçırılan Kartepe isimli deniz feribotunun İstanbul'a doğru seyir halinde olduğu gözlemlendi.

Kocaeli Valisi Ercan Topaca gemiyi kaçıran kişinin üzerinde herhangi bir bomba ve patlayıcı madde olmadığını söyleyerek, "Şu anda bizim de çok bilgimiz yok. Gemi seyir halinde devam ediyor. Ayrıntılı bilgi ilerleyen saatlerde gelirse açıklayacağız. Gemi şuan itibariyle İstanbul açıklarında devam ediyor. Basit bir olay da olabilir. İçerdeki kişi bir kişi. İleriki saatlerde ektstra bilgi gelirse sizinle paylaşacağım. Bir kişi bu eylemi yapan. Kişiyle herhangi bir irtibatımız yok ve talebi yok. Üzerinde herhangi bir bomba patlayıcı madde yok" dedi.

PKK eylemi mi?

Deniz otobüsünü ele geçirdikte sonra yolcuların ve mürettebatın cep telefonlarını toplayan silahlı kişiler, 155 Polis İmdat telefonu da arayarak, "Müdahale etmeyin. Üzerimde bomba var, patlatırım" tehdidinde bulundu. Güvenlik güçleri, PKK'lı olduğunu söyleyen silahlı kişinin deniz otobüsünü bölücü başı Abdullah Öcalan'ın ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını çektiği İmralı'ya götürmek isteyebileceği olasılığına karşı önlem aldı.

Yalova polisi denize açıldı, İDO seferleri iptal edildi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne ait 'Kartepe' adlı deniz otobüsünün İzmit- Karamürsel arasında sefer yaparken terör örgütü PKK'lı olduğunu söyleyen silahlı kişiler tarafından silah ve bomba tehdidiyle kaçırılması haberi üzerine alarma geçen Yalova Polisi bir sürat teknesi ve bir zodiyak botla körfeze açıldı. İDO'nun Yalova'ya yaptığı feribot ve deniz otobüsü seferleri de iptal edildi.

Deniz otobüsünün kaçırılması haberi üzerine Yalova Emniyet Müdürlüğü ekipleri balıkçı barınağındaki Deniz polisi noktasında toplandı. Uzun namlulu silah taşıyan ve çelik yelekler giyen polisler Polis1 adlı sürat teknesi ve Polis2 zodiayak botla denize açıldı. Polis feribot ve deniz otobüsü iskelelerinde de geniş güvenlik önlemi aldı.

Kaçırılma haberi üzerine İstanbul ile Yalova arasında sefer yapan İDO'ya ait deniz otobüsü ve feribot seferleri iptal edildi.

İmralı'da da önlem

Kaçırılan 'Kartepe' deniz otobüsünün bölücübaşı Abdullah Öcalan'ın hükümlü olarak bulunduğu İmralı'ya gitme ihtimaline karşı adada da geniş güvenlik önlemleri alındı. 5 mil yanaşma yasağı bulunan ve alarma geçirilen İmralı Adası çevresinde hücum botların hazır bir şekilde beklediği öğrenildi.

Gelişmelerin yakından takip edildiği İmralı Adası'nda, aralarında SAS komandolarının da bulunduğu yaklaşık bin asker görev yapıyor. İmralı Adası'nda cezaevi ve hizmet binalarının bulunduğu alan elektronik tel örgülerle çevrildi.


Bakan Yıldırım'dan ilk açıklama

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, deniz otobüsünün kaçırıldığını kaptanın rapor ettiğini söyledi. Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları şöyle: Gemi şuan itibariyle Ambarlı açıklarındadır. 4 veya 5 kişi oldukları tahmin ediliyor.

Herhangi bir talep yok. Terör örgütünün bir kanadı olduğunu söylüyor, herhangi bir somut kanıt yok. Sınırlı bilgi alınabiliyor maalesef, kaptanın yanı başında duruyor teröristlerden bir tanesi ve üzerinde patlayıcı madde olduğunu söylüyor.

Teröristlerle herhangi bir temas olmadı. Bakanlıkta kriz masası oluşturuldu ve çalışmalar devam ediyor.Şuan itibariyle tam yol ile 100-120 mil daha gidebilecek yakıtı olduğu tahmin ediliyor. Bu da kabaca 4500-5000 litre yakıt olduğu anlamına geliyor.

Rota, Marmara içinde herhangi bir yer olabilir ama kestiremiyoruz.Deniz otobüsü içinden herhangi bir olumsuz bilgi gelmiş değil.

Yakıt ve yiyecek talebinde bulunuldu

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, kaçırılan "Kartepe" deniz otobüsünün
yakıtının bitmek üzere olduğunu, yakıt ve yiyecek talebinde bulunulduğunu bildirdi.

Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Geminin yakıtı bitmek üzere. Yakıt ve yiyecek talebinde bulunuldu. Ayrıca gemide meydana gelen makina arızası için gerekli aletleri istediler. Konu değerlendiriliyor. Şu anda bizim için önde olan yolcuların güvenliği. Elimizde net olmayan bilgilere göre, gemide 19 kişi var. Şu anda kaptanla irtibat kuruyoruz" dedi.

Geminin İstanbul Selimpaşa'nın 4-5 mil açıklarında bulunduğunu belirten Yıldırım, "Niyetleri henüz net değil" diye konuştu.

Bakan Yıldırım, gemideki personelin, "kaptan Cumhur Tunçel, başmakinist Hüseyin Karaaslan, gemici Egemen Erdoğan, yağcı Mehmet Göktaş" olduğunu bildirdi.

Binali Yıldırım, tanımladıkları örgüt isminin ise "eylemci ya da eylemcilerin kendi ifadeleri" olduğunu kaydetti.


Kaçıranlar 2- 3 kişi

Elinde silahla kaptan köşküne girip geminin kontrolünü ele geçiren PKK’lının yalnız olmadığı, kendilerini takip eden güvenlik botlarının yaklaşmasını engellemek için havaya ateş etmeleriyle belli oldu.

Yalova yönüne giderken yön değiştirip adalar yakınından Ambarlı açıklarına gelen deniz otobüsünün, uydudan takibi önlemek için GPRS cihazını söktüren PKK’lılar, saat 22.00 sıralarında Silivri açıklarına gelindiğinde rotayı güneye çevirdi. Bulunduğu bölgede sürekli daire çizen deniz otobüsünün sahile yaklaştırılmayacağını belirten güvenlik yetkilileri, gerekirse deniz ortasında müdahale etmek için her türlü hazırlığı yaptı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.