Kaçırılan deniz otobüsünün kaptanı canlı yayında konuştu

Kaçırılan deniz otobüsünün kaptanı canlı yayında konuştu

Kçaırılan deniz otobüsünün kaptanı canlı yayında bağlanarak gemideki son durumu aktardı...

video

Kocaeli Belediyesi'ne ait "Kartepe" adlı deniz otobüsü akşam saatlerinde kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce kaçırıldı.

İzmit Karamürsel seferini yaptığı sırada Derince Limanı'ndan ayrıldıktan sonra kaçırılan deniz otobüsünde kaptan ve personel etkisiz hale getirildi. Deniz otobüsünde bulunan yolcuların cep telefonlarının toplatıldığı da belirtiliyor.

"4 veya 5 Kişi", "Terör Eylemi Şüphesi Var"

Olayla ilgili açıklama yapan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, deniz otobüsünü kaçıranların sayısının 4 ya da 5 olduğunu ifade etti. Yıldırım, kaçırma olayını gerçekleştirenlerin terörist olabileceği şüphesinin bulunduğunu da kaydetti.

20 Kişi Var

Kocaeli Valisi Ercan Topaca kaçırılan Kartepe isimli deniz otobüsünde mürettebatla birlikte 20 kişi olduğunu söyledi.

Vapurun kontrolünü ele geçiren kişinin İzmit Körfezi'nde vapuru dolaştırdığını dile getiren Ercan Topaca, ''Vapuru kaçıranların bir kişi olduğu net değil. Sadece kaptanın yanında bir kişi var. Güvenlik güçlerimiz olayla ilgili inceleme başlattı. Mürettebatla birlikte vapurda 20 kişi var'' dedi.

Sahil Güvenlik Botları Takip Ediyor

Deniz otobüsünün Sivriada'nın güneyinde olduğu, batıya doğru ilerlediği bildirildi.

Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanlığından alınan bilgiye göre, kaçırılan deniz otobüsü, şu an Sivriada'nın güneyinde bulunuyor. Batıya doğru ilerlediği belirtilen deniz otobüsüne, iki Sahil Güvenlik botu eşlik ediyor

Yalova Valisi: "Tüm Tedbirleri Aldık"

Bu arada Yalova Valisi Esengül Civelek, Yalova'da her türlü tedbirin alındığını bildirdi. Civelek, "Vapur yönünü bize çevirirse her türlü hazırlık içindeyiz'' dedi.

 

Tedbirler kapsamında, Yalova Emniyet Müdürlüğü Deniz Limanı Şube Müdürlüğü önünde, Emniyete ait bir hız teknesi ile bir zodyak bot hazır bekletiliyor.

Kaçırılma olayı nedeniyle Pendik-Yalova arası arabalı vapur seferleri de iptal edildi.

 

İzmir - Gölcük seferini yapan Kartepe deniz otobüsünün kaptanı Habertürk TV'ye telefonla bağlandı ve şunları söyledi: "Çok detay veremeyeceğim. İzmit'ten kalktık. HPG tarafından gemi personeli, yolcusuyla beraber rehin alındı. Söyleyemeyeceğim istikamete doğru gidiyoruz. Silahlılar ve gemide bir miktar patlayıcı da var."

Deniz otobüsü kaçırılması olayının ardından canlı yayına bağlanan Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Yiğit Bulut, canlı yayında son dakika haberlerinin kaldırılmasını söyledi.

SON DAKİKALARI KALDIRIN

Yiğit Bulut kaçırılan gemiyle ilgili 'Son dakika haberlerini kaldırın' talimatı verdi. Bu tür haberlerin terör örgütlerinin sıkça kullandığı propaganda eylemi olduğunu söyledi. Bu nedenle son dakikaların çok dikkatli ve süzgeçten geçirilerek verilmesi gerektiğini belirtti.

Öte yandan Bulut, kaçırılan gemiden gelen son dakika bilgileri 3 dakika arayla ekrana verileceğini açıkladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum