Deniz Baykal Cemaat okullarına sahip çıktı

Deniz Baykal Cemaat okullarına sahip çıktı

CHP'li Deniz Baykal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yurt dışında bulunan cemaat okullarını devlet liderlerine şikayet etmesini eleştirdi.

Zirve Üniversitesi'nde öğrencilerle bir araya gelen Deniz Baykal, söyleşi sonrası basın mensuplarının sorularını cevapladı.

CEMAAT OKULLARINA SAHİP ÇIKTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gittiği ülkelerdeki devlet adamlarına Cemaat okullarını şikayet etmesi üzerine gelen bir soruya Baykal, “Türkiye'de artık kendi kendimizle uğraşmaktan artık kurtulmamız gerekiyor. Maalesef özellikle ülkenin kaynaşıp bütünleşmesini sağlaması gereken insanlar, vatandaşlarımız arasında ciddi ayrımcılık yaparak çok tehlikeli politika izliyorlar. Şuandaki insanlarımızı ayırmaya yönelik yaptıkları gibi tarihimize yönelik olarak da yapıyorlar. Türkiye'de iktidarın husumet üretmesi, bir kısım vatandaşlara yönelik husumet üretmesi, kendi tarihinden husumet çıkarması gerçekten kabul edilir bir şey değil. Bunlar çok büyük yanlışlar. Maalesef tanık oluyoruz. Vatandaşın sağ duyusu umarım bunları değerlendirecektir, bu gidişe son verecektir” şeklinde cevap verdi.

Deniz Baykal Cemaat okullarına sahip çıktı İZLE

SARAY YAPMAK ÜLKENİN İTİBARI DEĞİLDİR

Türkiye’de yargı ve adalet sisteminde sorunların bulunduğunu ifade eden Baykal, şöyle konuştu:

"Türkiye'de bunlar yaşanıyor, bir yandan da saraylar kuruluyor. Milyar dolarlık yatırımlar, inanılır gibi değil. Sorulduğu zaman ülkenin itibarıdır deniliyor. Saray yapmak ülkenin itibarı değildir. Saray yapmak iktidar sahiplerinin itibar açlığının ifadesidir. Onlar böylece ülkeye itibar kazandıramazlar. İtibar açlığını bina ile telafi edemezler, saray ile telafi edemezler. Sen yargının karşısına çıkıp hesabını vermekten kaçındığı sürece ortaya çıkacak itibar açığını saray inşa ederek kapatamazsın. Yargının karşısına çıkıp onurlu bir şekilde kapatabilirsin."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.