İtalya'daki depremlerde1ölü

İtalya'daki depremlerde1ölü

İtalya'nın orta kesiminde peş peşe etkili olan depremlerde, şu ana kadar bir kişinin kalp krizi geçirmesi nedeniyle hayatını kaybettiği bildirildi.

ROMA (AA) - İtalya'nın orta kesiminde peş peşe etkili olan depremlerde, şu ana kadar bir kişinin kalp krizi geçirmesi nedeniyle hayatını kaybettiği bildirildi.

Başkent Roma'nın 200 kilometre kuzeydoğusundaki Marche bölgesinde dün yerel saatle 19.10'da 5,4 ve 21.18'de 5,9 büyüklüklerinde yaşanan depremler, bazı binalarda hasarın yanı sıra dolaylı olarak bir kişinin ölümüne yol açtı.

İtalyan basınına bölgeden yansıyan haberlere göre, yoğun yağış ve gece karanlığına rağmen bölgede arama kurtarma faaliyetlerinde bulunan ekipler, şu ana kadar herhangi bir can kaybı ya da ağır yaralıya rastlamadı.

İtalyan haber ajansı ANSA'nın haberinde ise depremin etki alanı içinde yer alan Tolentino kasabasında 73 yaşındaki bir erkeğin, sarsıntının etkisiyle kalp krizi geçirerek hayatını kaybettiği belirtildi. Bölgedeki Fabriano kasabasında da 8 kişinin hafif yaralandığı kaydedildi.

Yetkililer, özellikle ilk depremin ardından bölge halkının endişeyle evlerini terk ederek sokağa çıkmasıyla daha yıkıcı etkiye sahip ikinci deprem sırasında birçok kişinin dışarıda olmasının can kurtardığını aktardı.

Sivil Savunma Kurumu Direktörü Fabrizio Curcio, basına yaptığı açıklamada, "Evet, yıkım haberleri geliyor ancak şu an için depremde enkaz altında kaybımız yok." dedi.

Durumu ağır olan kimsenin de olmadığını bilgisini veren Curcio, bölge halkından yerlerini değiştirmemelerini istedi.

Curcio, arama kurtarma ekiplerinin depremden etkilenen bütün bölgelere zor da olsa ulaştığını ancak sarsıntının verdiği zararın en iyi gün ışığında anlaşılacağını ifade etti.

- Depremzedeler için zor gece

Peş peşe yaşanan sarsıntılar nedeniyle evlerine dönmek istemeyen binlerce kişi, olumsuz hava koşullarına rağmen geceyi dışarıda geçiriyor. Depremzedelerden bazıları araçlarında, kimileri ise belediyelerin tahsis ettiği spor salonlarında ya da sokakta günün aydınlanmasını bekliyor.

Bu arada, deprem bölgesinde okullarda eğitim öğretime ara verildi.

Depremler, başkent Roma başta olmak üzere ülkenin orta kesimindeki hemen hemen bütün kentlerde hissedildi.

Uzmanlar, dün akşam üst üste yaşanan sarsıntıların 24 Ağustos'ta bu bölgenin biraz daha güneyinde kalan ve 300 kişinin yaşamını yitirdiği Amatrice'deki depremin devamı niteliğinde olduğunu belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.