Simav bir kez daha sallandı

Simav bir kez daha sallandı

19 Mayıs'taki 5,9 büyüklüğündeki depremin ardından en büyük artçı sarsıntı

Kütahya'nın Simav ilçesinde, 19 Mayıs'taki 5,9 büyüklüğündeki depremin yaraları sarılmaya çalışılırken, saat 00.13'te meydana gelen 4,9 büyüklüğündeki en büyük artçı sarsıntı, bölgedeki vatandaşları tedirgin etti.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü verilerine göre, saat 00.13'te merkez üssü Simav ilçesi olan 4,9 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Deprem, Kütahya il merkezi ve Tavşanlı, Emet, Hisarcık, Şaphane, Pazarlar, Gediz ilçelerinde de hissedildi.

YIKILAN BİNA VE CAN KAYBI YOK
Simav Kaymakamı Yüksel Ünal, saat 00.13'te meydana gelen 4,9 büyüklüğündeki depremle ilgili olarak, "İlk belirlemelere göre yıkılan binamız ve can kaybı bulunmamaktadır" dedi.

Ünal, yaptığı açıklamada, "Depremde, hastanemize şeker hastası kişilerden başvurular oldu. Şu an çadırlarımızda 3 bin kişi kalmakta ve deprem etkisiyle bu sayı artmaktadır. Vatandaşlarımızın ihtiyaçları için çadır ve diğer malzemelerimiz mevcut olup halkımızın hizmetine sunulmuştur" diye konuştu.

15 DAKİKA SONRA 4.4
4,9 büyüklüğündeki depremden 15 dakika sonra 4,4 büyüklüğünde ikinci depremle sarsıldı. Sağlam binalarda yaşayan, ancak depremin ardından paniğe kapılan vatandaşlardan bir bölümü, çadırlara dönmeye başladı.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü verilerine göre, merkez üssü Simav ilçesi olan saat 00.13'te 4,9 büyüklüğündeki depremin ardından, saat 00.28'de 4,4 büyüklüğünde ikinci sarsıntı meydana geldi. Söz konusu iki deprem, Kütahya ve Uşak ile bu illerin bazı ilçelerinde de hissedildi.

19 Mayıs'ta 5,9 büyüklüğündeki depremin ardından halkının tamamına yakını çadırlara yerleşen 25 bin 200 nüfuslu Simav'da, bu iki sarsıntıyı hisseden vatandaşlar tedirgin oldu. Çadır ve evlerden çıkan vatandaşlar, sokaklarda bekliyor. Sağlam binalarda kalan vatandaşlardan bazıları ise eşyalarını alarak çadırlara dönmeye başladı.

Simav'da, 19 Mayıs'taki depremden sonra bir süre çadırlarda kalan vatandaşların büyük bölümü, hasarsız ve az hasarlı binalara geçmiş, çadırlarda barınan kişi sayısı 2 bin 500'e kadar düşmüştü.

10,4 kilometre derinlikte oluştuğu belirlenen deprem, Simav'da özellikle çadır kentlerde yaşayan vatandaşları tedirgin etti.

Simav ve çevre ilçelerde az hasarlı ve hasarsız binalarda kalan vatandaşlar ise depremi hissettikten sonra sokaklara çıktı. Bazıları telaşla cep telefonlarıyla yakınlarından haber almaya çalışırken, kimilerinin ağladığı gözlendi.

Deprem, ilk belirlemelere göre, Simav'da mevcudun dışında herhangi bir hasara yol açmadı.

19 Mayıs'tan sonraki en büyük artçı sarsıntı, 5,0 büyüklüğünde 28 Mayıs'ta oluşmuştu.

AA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.