Sosyal Medya Van'a duyarsız kalmadı!

Sosyal Medya Van'a duyarsız kalmadı!

Gazeteci Ahmet Tezcan'ın Twitter'dan başlatmış olduğu "Evim Evindir Van" Kampanyasına destek yağıyor.

Van'da meydana 7.2 şiddetindeki depremin ardından tüm Türkiye tek vücut olurken, Gazeteci-Yazar Ahmet Tezcan da, Türk-Kürt kardeşliği bakımından tüm dünyaya örnek olabilecek bir kampanya başlattı. Kampanyaya sosyal medyadan destek yağıyor.

Van'daki deprem sonrasında evleri yıkılan Kürt vatandaşlarımız için Tüm Türkiye seferber oldu. Çeşitli yardım kuruluşları yardım malzemeleriyle yola çıkarken Ahmet Tezcan da sosyal medyada evleri yıkılan vatandaşlar için 'evinevimdirvan' ( )adı altında bir kampanya başlattı. Kamyanya çerçeversinde evleri yıkılan vatandaşlar kendi evlerinde misafir edecek. Bu şeklide depremzedeler de soğuk kış gününde çadırlarda kalmaktan kurtulmuş olacak.
 
KAMPANYAYA DESTEK YAĞIYOR
 
Ahmet Tezcan başlattığı kampanya çerçevesinde bir aileyi kendi evinde ağırlayacağını duyuyrurken, batı illerinde yaşayan herkesi kampanyaya destek vermeye çağırdı.
 
Kampanyaya peşpeşe destek mesajları yağmaya başladı. Batı illerinde yaşayan birçok aile, evinin kapılarını depremzedelere açacağını duyuran mesajlar attı.
 
TEZCAN UYARDI
 
Bu arada Ahmet Tezcani art niyetli kişilere karşı vatandaşları da uyararak "Valilikler devreye girmeden hicbir yere bilgi aktarmayin,basvurmayin,yanlisa dusmeyelim!" dedi.
 
İşte Ahmet Tezcan'ın attığı o twitler ve destek mesajları:
 
Ahmet Tezcan : Çadırı en az deprem bu olsun! Van'ın komşu illeri ENSAR hassasiyeti gosterip evlerini Vanlılara açsın! İyilik için felaketi fırsata çevirin!

Ahmet Tezcan : Vanlı bir aileye evimi açmaya hazirim. Kamu kuruluşları bunu da organize etmeli!

Ahmet Tezcan diyecek olanlar organizasyon icin bulunduklari ilin valiliklerini harekete gecirsin.

Ahmet Tezcan : Kiracı bekleyenler evlerini kış boyunca Vanli evsizlere acabilir. İstanbul'daki evimi bu amacla Van Valiligi hizmetine vermeye hazirim!

Ahmet Tezcan : Çevre yakin il ve ilcede imkani olanlar Vanlilari cadirlara birakmayin, gidip bir aileyi (ozellikle cocuklulari) alip misafir edin!

İŞTE TWİTTE BAŞLATILAN O KAMPANYA VE DESTEK MESAJLARI

 231020111836147139583_3.jpg

 

Kaynak : ROTA HABER

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.