Depremde hayatını kaybedenler için Üsküp'te gıyabi cenaze namazı kılındı

Depremde hayatını kaybedenler için Üsküp'te gıyabi cenaze namazı kılındı

ÜSKÜP (AA) - Kuzey Makedonya'da Kahramanmaraş merkezli asrın depremlerinde hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

ÜSKÜP (AA) - Kuzey Makedonya'da Kahramanmaraş merkezli asrın depremlerinde hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Kuzey Makedonya'nın başkenti Üsküp’teki tarihi Mustafa Paşa Camisi'nde, cuma namazında depremde hayatını kaybedenler ve depremzedeler için dua edildi.

Cuma namazı farzının kılınmasının hemen ardından da depremde hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı eda edildi. Namazdan önce sela okunurken, namaz sonrasında nakdi yardım toplantı.

Cuma hutbesini irad eden Türkiye’nin Üsküp Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri Mustafa Mesten, Hz. Muhammed’in “Müminleri, birbirlerini sevmede, birbirlerine merhamet ve şefkat göstermede, tıpkı organı rahatsızlandığında diğer organları da bu acıyı paylaşan bir beden gibidir.” hadisini hatırlattı.

Mesten, “Gün, kenetlenme günüdür. Gün, yardımlaşma günüdür, gün, dua ve niyazla Cenabıhakk'a sığınma, O’nun engin rahmetini ve yardımını isteme günüdür.” dedi.

“Elbette zorluğun yanında bir kolaylık vardır. Muhakkak her zorlukla birlikte bir kolaylık vardır.” mealindeki ayete işaret eden Mesten, “Biliyoruz ki her türlü zorluğu omuz omuza, gönül gönüle aşan aziz milletimiz, sahip olduğu basiret ve feraseti, Rabbimizin rahmet ve inayeti, devletimizin kudret ve gayretiyle yine yaralarını saracaktır inşallah. Yüce Rabbimiz, bizlere bir daha böyle acılar yaşatmasın. Ülkemizi, milletimizi, İslam alemini ve bütün insanlığı her türlü afetten muhafaza buyursun.” temennisinde bulundu.

Ayrıca Mesten, Kuzey Makedonya İslam Birliği (Diyanet İşleri) Başkanı Şakir Fetahu’nun talimatıyla Kuzey Makedonya genelindeki bütün camilerde bugün cuma namazından sonra Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğinde yardım toplanacağını söyledi.

- Kosova'daki camilerde depremzedeler için Kur'an-ı Kerim okunup dua edildi

Kosova'nın çeşitli bölgelerindeki camilerde, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde yaşamını yitirenler ve yaralılar için dua edildi.

Ülkenin güneyindeki Prizren'in Sinan Paşa Camisi'nde, Türkiye'nin Priştine Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşavirliğinin organizasyonuyla cuma namazı öncesi hatim indirildi.

Türkiye'nin Priştine Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri Bünyamin Albayrak, cuma hutbesinde, birlik ve dayanışma ruhunun önemine vurgu yaparak, "Asrın felaketi, belki dünya tarihindeki sayılı felaketlerden birisine şahit oluyoruz. Kosovalı kardeşlerimizin gönüllerinde, dualarında, niyazlarında, arzuhallerinde, maddi ve manevi desteklerinde Türkiye'de yaşanan deprem felaketinde hayatını kaybeden kardeşlerimiz için dualar edildi." ifadelerini kullandı.

Ayrıca Kosova İslam Birliğine bağlı yaklaşık 900 camide de cemaat tarafından depremzedeler için yardım toplandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.