Depremzedelere "Birlikte Platformu"yla eğitim desteği sağlayacaklar.

Depremzedelere "Birlikte Platformu"yla eğitim desteği sağlayacaklar.

Gönüllülerce kurulan ve erişime açılan platform, eğitim, istihdam, psikolojik destek, barınma ve sosyal alanlarda depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılamayı amaçlıyor.

ANKARA (AA) - HÜSEYİN CEM DAĞISTANLI - Depremzedelerin istihdam, eğitim, barınma, psikolojik ve sosyal alanlarda ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla gönüllüler tarafından "Birlikte Platformu" hazırlanarak erişime açıldı.

Platformun koordinatörü Fatih Bölükbaşı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından afet bölgesinde katıldıkları arama kurtarma faaliyetleri sona erdiğinde depremzedelerin ihtiyaçlarının uzun süreli karşılanması amacıyla "Birlikte Platformu"nun kuruluş çalışmalarına başladıklarını anlattı.

Depremzedelerin ayni ve maddi ihtiyaçlarının karşılanmakta olduğunu ifade eden Bölükbaşı, "Şu an çok yeni bir dönemde olduğumuz için insanların odaklanmadığı, eğitim, istihdam, barınma, psikolojik destek gibi alanlarda afetzedelerin sonraki ihtiyaçlarını karşılama noktasında bir platform kurabileceğimizi düşündük." dedi.

Bölükbaşı, aralarında Mustafa Karademir, Haldun Pekdemir ve Eren Önder'in de bulunduğu 30 gönüllüden oluşan ekibin işbirliğiyle çalışmaların 5 günde tamamlandığını aktardı.

- "5 kategorimiz var"

"https://www.birlikte.org.tr/" adresi üzerinden platformun erişime açıldığını belirten Bölükbaşı, internet sitesinde afetzede ve destekçi olmak üzere iki farklı kayıt oluşturulabileceğini söyledi.

Bölükbaşı, şunları kaydetti:

"Kayıt olduktan sonra eğer destekçiyseniz bir destek ilanı oluşturabilirsiniz. Eğitim, istihdam, psikolojik destek, barınma ve sosyal alan destek şeklinde 5 kategorimiz var. Bu 5 kategorimiz için elinizden ne geliyorsa, bunlarla ilgili ilanlar oluşturabilirsiniz. Platformumuzda hiçbir şekilde nakdi ya da ayni yardım bulunmamakta. İnsanların maddi ihtiyaçlarını karşılamaktan ziyade o süreçte öğretmenseniz, bir lise veya ortaokul öğrencisine eğitim vererek bu süreci ilerletebilirsiniz. Psikologsanız bu platform üzerinden iletişime geçtiğiniz afetzedeye psikolojik destek noktasında ona yardımcı olabilirsiniz. Bir işverenseniz, istihdam sağlayarak afetzedelerin sosyal hayata geri kazandırılması ile alakalı önemli bir sorumluluğu üstlenmiş olabilirsiniz."

- "İşverenin istihdam ilanları açarak afetzedelere destek olabileceğini öngördük"

İstihdam kategorisinin sosyal hayat açısından önemini vurgulayan Bölükbaşı, "İstihdam noktası maddi ve duygusal bir kazanım olduğu için bunun karşılanmasının afetzedeler için çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Destek olmak isteyen işverenin istihdam ilanları açarak afetzedelere destek olabileceğini öngördük. İşveren sitemize girerek bir destek ilanı oluşturabilir, 'Ben bir marangoz ustası istihdam edebilirim' şeklinde başlık açabilir ve kendisiyle iletişime geçen afetzedelere iş vererek süreci ilerletebilir." diye konuştu.

Bölükbaşı, sosyal alan desteği konusunda da yoğun talep aldıklarına işaret ederek, "Bir berber 'Ben 5 kişinin tıraş hizmetini sağlayabilirim' diyor. Bir diş hekimi, 'Ben diş muayenesi gerçekleştirebilirim' diyor. Herkes elinden ne geliyorsa bu süreçte bize yardımcı olabilir, afetzedelere yardımcı olabilir." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.