"Van Persie'nin kalitesini biliyoruz"

"Van Persie'nin kalitesini biliyoruz"

Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat, Spor Toto Süper Lig'de derbi maçta Galatasaray'ı 2-0 yenerek önemli bir galibiyet aldıklarını ve böyle devam etmeleri gerektiğini söyledi.

 

İSTANBUL (AA) - Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat, Spor Toto Süper Lig'de derbi maçta Galatasaray'ı 2-0 yenerek önemli bir galibiyet aldıklarını ve böyle devam etmeleri gerektiğini söyledi.

Karşılaşmadan sonra düzenlenen basın toplantısında konuşan Hollandalı teknik adam, sezon başında ilk 3 maçta sadece 1 puan aldıklarını hatırlatarak, "Bu yüzden her maç büyük önem taşıyordu, her maç dönüm noktasıydı. Derbide ya 5 puan geriye düşecektik ya da 1 puan öne geçecektik ve geçtik. Bu bizim için güzel bir his. Oyuncuların öz güveni açısından da önemliydi. Medipol Başakşehir ve Beşiktaş'ı yakalayana kadar bu şekilde devam etmeliyiz. Galatasaray ve Bursaspor da bu yarışın bir parçası." ifadelerini kullandı.

Maçın ikinci yarısında taktik değişiklik yaptıklarını anlatan Advocaat, "İkinci yarı daha iyi bir görüntü sergiledik. Futbolcuların da seveceği tarzda oyun oynuyoruz. Galatasaray gibi bir takıma karşı böyle bir oyun oynamak sevindirici. Böyle bir takıma karşı pozitif anlamda agresiftik." dedi.

 

- "Van Persie'nin kalitesini biliyoruz"

 

Advocaat, bugün galibiyeti getiren golleri atan vatandaşı Robin van Persie'yi hazır duruma getirdiklerini belirtti.

Van Persie'nin kalitesinin bildiklerini vurgulayan deneyimli teknik adam, "Van Persie, buraya geldiğimizde farklı bir antrenman tarzıyla çalışıyordu. Biz gelince antrenmanlarda vücudunun daha alışık olduğu tarzda çalıştı. Geçen yıl çok sakatlık yaşadı. Kendisinden önce sağlığının yerinde ve fit olmasını istedik. Bundan dolayı ilk geldiğimde oynatmıyorduk. Kendini geliştirdi goller atmaya başladı. Kalitesini biliyoruz, fiziksel olarak bazı şeyler yaptı ve bunu gösteriyor." diye konuştu.

 

- "Atmosfer harikaydı"

 

Hollandalı teknik adam, bu sezon tribünlerin tamamını ilk kez dolduran Fenerbahçeli taraftarlardan övgü dolu sözlerle bahsetti.

Muhteşem bir atmosfer olduğunu dile getiren Advocaat, "Daha önce böyle bir atmosfer gördünüz mü?" sorusuna, "Bu soruya 'hayır görmedim' demek kolay. Celtic-Rangers maçları da çok sıcak bir atmosferde oynanırdı ve bu akşam da aynıydı. Taraftarımız harikaydı." cevabını verdi.

Futbolcusu Josef de Souza'yı da öven Advocaat, Galatasaray'ın sadece yarım pozisyona girdiğini aktararak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"De Souza'nın oyununda keyif aldım. Harikaydı. Sahanın her yerindeydi. Alper ve Roman için de geçerli. Onların performansından dolayı çok mutluyum. Galatasaray'ın yarım pozisyonu oldu, başka hatırlamıyorum. Bizim 4-5 pozisyonumuz vardı. Oyunu kontrol ettik. Çok mutluyum organizasyon açısından. Josef de Souza'da kendini geliştiriyor. Alper de aynı şekilde. Son iki maçtır çok iyi olan Aatif bugün yedekti. Doğru bir denge için bugün kulübede oturması gerekiyordu. Belki de takım için iyi oldu. Tabii onun için çok iyi değildi bu karar."

Son olarak genç oyuncusu Salih Uçan'ın da performansını değerlendiren Dick Advocaat, "Salih, hala Fenerbahçe'nin futbolcusu olduğunu gösteremedi. Yeteneğini görüyorum. Maça girerken bunu kendisine de söyledim. Hala oyununu özellikle fiziksel anlamda geliştirmesini gerekiyor." diyerek sözlerini tamamladı.

 

- Fenerbahçe'den Galatasaray'a mesaj

 

Fenerbahçe Kulübü sosyal medya hesabı Twitter'dan Galatasaray'a "Yine bekleriz" mesajı verdi.

Kulübün resmi Twitter sayfasından Galatasaray'ın takım otobüsünün stattan ayrıldığı bir video paylaşılarak, "Yine bekleriz, Galatasaray." mesajı yazıldı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.