Derbide gülen taraf Fenerbahçe oldu

Derbide gülen taraf Fenerbahçe oldu

5 kırmızı kart 3 gole sahne olan olaylı derbide Fenerbahçe, evinde Beşiktaş'ı 2-1 yendi.

Süper Lig'in 6. hafta mücadelesinde Fenerbahçe, Kadıköy'de Beşiktaş'ı konuk etti.

FENERBAHÇE PENALTIDAN GOLÜ BULDU

Derbi yüksek tempo ve gerilimle başladı. İki takımın oyuncularının da zaman zaman sert fauller yaptığı maçta ilk gol ev sahibi Fenerbahçe'den geldi.

Janssen, mücadelenin 20. dakikasında Medel'in müdahalesiyle yerde kaldı, hakem Ali Palabıyık penaltı noktasını gösterdi. Sarı-lacivertli ekibin kazandığı penaltıyı Giuliano ağlara gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi.

Golün ardından Fenerbahçe Ozan'la Beşiktaş Atiba ve Quaresma ile net pozisyonlardan yararlanamadı.

ÖNCE QUARESMA SONRA NETO ATILDI

İlk yarının son bölümünde kırmızı kartlar peş peşe geldi. 40. dakikada Valbuena'ya yaptığı faul sonrası sarı kart gören Quaresma, bu kez 42. dakikalarda Mehmet Ekici'ye faul yaparak ikinci sarıdan kırmızı kartla oyundan atıldı.

Quaresma'nın ardından 45. dakikada gole giden Cenk Tosun'u düşüren Neto, direkt kırmızı kartla cezalandırıldı. İlk 45 dakika 1 gol ve 2 kırmızı kartla sona erdi.

ŞENOL GÜNEŞ TRİBÜNE GÖNDERİLDİ

İkinci yarı Beşiktaş'ın üstünlüğünde geçti. Siyah-beyazlı ekip oyunun kontrolünü elinde tutarken, Fenerbahçe kontra ataklarla gol aradı.

İlk yarıda olduğu gibi ikinci yarıda da hakem Ali Palabıyık'ın kararları derbiye damga vurdu. Tartışmalı bir pozisyonda Negredo'nun golünde ofsayt kararı veren Palabıyık, 68. dakikada da Şenol Güneş'i küfür ettiği gerekçesiyle tribüne gönderdi.

ATİBA KIZARDI FENER FARKI 2'YE ÇIKARDI

İnanılmaz pozisyonların yaşandığı derbide bir penaltı kararı daha çıktı. 84. dakikada Janssen'in taşıdığı top Alper'in önünde kaldı, milli futbolcunun şutunda top Kanadalı Atiba'nın eline çarptı, Ali Palabıyık bir kez daha penaltı noktasını gösterirken Atiba'yı da ikinci sarıdan kırmızı kartla oyundan attı.

Janssen kazanılan penaltıda topu ağlara gönderdi ve durumu 2-0'a getirdi.

BABEL ATTI İSMAİL TAKIMINI 9 KİŞİ BIRAKTI

87. dakikada Beşiktaş Babel'le farkı 1'e indirdi. Hollandalı futbolcunun golünden sonra bu kez Fenerbahçe 9 kişi kaldı. 88. dakikada Oğuzhan'a yaptığı faul sonrası direkt kırmızı kart gören İsmail Köybaşı takımını 9 kişi bıraktı.

Karşılaşmanın geri kalan dakikalarında başka gol olmadı ve Fenerbahçe, olaylı derbide Beşiktaş'ı 2-1 yendi.  Fenerbahçe, bu sonuçla puanını 11'e yükseltti, Beşiktaş ise 13 puanda kaldı.

OĞUZHAN MAÇ SONU KIRIMIZI KART GÖRDÜ

Siyah-beyazlı ekipte Oğuzhan Özyakup, maçtan sonra Ali Palabıyık'a itirazdan dolayı kırmızı kart gördü. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.