Derbinin sonucu Beşiktaş'a yaradı

Derbinin sonucu Beşiktaş'a yaradı

Galatasaray ile Fenerbahçe Spor Toto Süper Ligi 26. hafta erteleme maçında karşı karşıya geldi.

Spor Toto Süper Ligi 26. hafta erteleme maçında Galatasaray ile Fenerbahçe 0-0 berabere kaldı.

FENER HIZLI BAŞLADI

Karşılaşmanın hemen başında kalesinde iki tehlike yaşayan Galatasaray, Fenerbahçeli oyuncuların ilerideki baskısını paslaşarak kırdı. Oyunun kontrolünü ele alan ve topu daha fazla ayağında tutan taraf olan sarı-kırmızılılar, buna rağmen aradığı gol pozisyonlarını geliştirmekte sıkıntı çekti. Fenerbahçe'nin savunma arkasına atarak geliştirdiği pozisyonlarda zorlanmasına rağmen kalesini gole kapatan Galatasaray, en tehlikeli atağında Podoslki ile golü budu ama Mete Kalkavan, ofsayt gerekçesiyle golü geçerli saymadı.

VOLKAN KAÇIRDI

Müsabakanın başında savunma arkasına sarkan oyuncularıyla tehlikeli pozisyonlar geliştiren Fenerbahçe, aradığı golü bulamadı. Kaptığı toplarla hızlı çıkmayı amaçlayan konuk ekip, müsabakanın 24. dakikasında Volkan Şen'le önemli bir gol pozisyonundan sonuç çıkaramadı. İlk yarının kalan bölümünde yaptığı iyi savunmayla Galatasaray'a gol şansı vermeyen Fenerbahçe, hücumda da uygun pozisyonları gole çeviremedi ve devre arasına 0-0 eşitlikle gitti.

İKİNCİ YARIDA TEMPO DÜŞTÜ

İkinci yarıda daha fazla orta saha mücadelesi vardı. 2. yarıya da Volkan'ın pozisyonuyla başlayan Fenerbahçe, van Persie ve yine Volkan Şen ile önemli pozisyonlara girdi ama Muslera ve defans gole izin vermedi. Galatasaray ise uzaktan atılan şutlar dışında önemli bir tehlike yaratamadı.

PUAN FARKI 5'E ÇIKTI

Karşılaşmanın son anlarında Diego'nun pasında Fernandao bomboş durumda topu auta attı. Maçta gol olmadı ve mücedele 0-0 sona erdi.

Böylece dev derbiden karlı çıkan Beşiktaş oldu. Puanını 61'e yükselten Fenerbahçe, Beşiktaş'ın 5 puan gerisinde kalırken, Galatasaray'ın da galibiyet hasreti 5 maça çıktı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.