Dershane krizinden sonra Ak Partili 12 vekil Gülen'i ziyaret etti

Dershane krizinden sonra Ak Partili 12 vekil Gülen'i ziyaret etti

12 milletvekilinin dershane ve MİT krizi sonrası Pensilvanya'da yaşayan Fethullah Gülen'i ziyaret ettiği fotoğraf yayınlandı.

Sözcü'den Veli Toprak'ın haberine göre 2012'de Boston şehrinde Gülen cemaati tarafından organize edilen ‘Kültür Günleri' programına katılan vekiller, buradan Gülen'in yaşadığı yere gitti ve birlikte ikindi namazı kılarak, yaklaşık 30 dakika sohbet için kaldılar. Ardından hatıra fotoğrafı çektirdiler.

4'Ü HALEN VEKİL

Ziyarete giden isimlerden bazıları, 2015'te yapılan iki seçimde liste dışı kaldı. 4'ü halen Ak Parti'de milletvekili. 2012'de milletvekili olan iki isim ise sonra yönetici seçildi. Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz Grup Başkanvekili. Erdoğan'a yakınlığı ile bilinen Vedat Demiröz ise Genel Başkan Yardımcısı oldu.

ZİYARETİ KİM ORGANİZE ETTİ

İddiaya göre, ziyareti, dönemin Ak Parti Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüzkaya organize etti. Öksüzkaya'nın, 15 Temmuz'dan sonra FETÖ'den arandığını öğrenince yurt dışına gittiği öne sürüldü.

GÜLEN'İN YANINDA BAŞLARINI KAPATTILAR

Başları açık olan 4 kadın milletvekilinin ise, Gülen'in yanında saçlarını eşarpla kapattıkları gözlendi.

“BU FOTOĞRAFIMIZI ORTAYA ÇIKARANLAR NEDEN ARINÇ ve ÇELİK'İN FOTOĞRAFLARINI ÇIKARMIYOR”

Gazeteye açıklama yapan Giresun eski Milletvekili Adem Tatlı şunları söyledi:

4 yıl önceki olay. Detayları hatırlamıyorum. Bir arkadaş ‘hadi gidelim' dediğinde Mahir Bey'i (grup başkanvekili Mahir Ünal'ı kast ediyor) aradım. ‘Git, ne konuşuluyor öğren' diye gönderdi. Benim yerim belli, durduğum yer belli. Bizim bu fotoğraflarımızı ortaya çıkaranlar FETÖ ile Bülent Arınç, Hüseyin Çelik'in fotosunu neden ortaya çıkarıp, yayınlamıyorlar.”

HAMARAT: MECBUREN KATILDIK

Ordu eski milletvekili Mustafa Hamarat ise gönülsüz olarak katılmak zorunda kaldığını söyledi.

Hamarat “Beni herkes bilir. Eşim veya ben onlara en ufak yakınlığım olsa ‘Eskiden filan…' derim. İzah etme gereği bile duymam. Bir grup halinde olunca ‘Ben gelmeyeyim, çarşıda, şehirde ayrı gezeyim' diyemiyorsunuz” diye konuştu.

61934

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.