Dershaneler 2014-2015'te okula dönüşecek

Dershaneler 2014-2015'te okula dönüşecek

Dershaneler özel okula dönüşecek ve yapılacak düzenleme 2014-12015 ders yılında geçerli olacak.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı,dershanelerin kapatılması ile ilgili, “Dershanelerin özel okula dönüştürülmesi konusunda yasal düzenleme gerekiyor. Bu düzenleme Meclis açılınca yapılabilir. Bu düzenleme ile dershaneler özel okula dönüşecek ve yapılacak düzenleme 2014-12015 ders yılında geçerli olacak.” dedi. 


ÖĞRETMENLER, BAKANLIK SİSTEMİNE ENTEGRE EDİLECEK

Avcı, dershanelerde çalışan öğretmen, öğretici ve çalışanların bakanlığın sistemine entegre edilmesi içinde hazırlık yaptıklarını açıkladı. 

Dershanelerin kapatılıp, kapatılmayacağı ile ilgili soruya Avcı, “'Bakan değişti dershanelerin kapatılması gündeme geldi' diye bir şey yok. Sayın başbakan 3 yıldır bunu açıkladı. Kapatmadan ziyade bir dönüşüm söz konusu. Tek bir sınava yönelik test becerilerin kazandıran kurum olmaktan çıkartıp özel okul olması için öteden beri bakanlığımız tarafından yürütülen çalışmalar var. Benim acele etmeyin deyişimin sebebi şu. Ocak ayında kayıtlar başlıyor, gerekli izinler ocak ayında yapılıyor. Benim açıklama yaptığım zaman dershaneler alım yaptı. Bu kayıt olan öğrenciler 2014 Haziran'a kadar kurslarına devam edecek. Kayıt olanlar ücretleri ödedi, kurslar başladı. Dershanelerin dönüştürülmesi konusunda yasal düzenleme gerekiyor. Bu düzenleme Meclis açılınca yapılabilir. Bu konuda tek başımıza bir düzenleme yapma yetkimiz yok. Meclis'in tasarrufunda. Meclis açılınca yapılacak düzenleme ile dershaneler özel okula dönüşecek. Önümüzdeki yasama döneminde yapılacak düzenleme ancak 2014-12015 ders yılında geçerli olacak. 3 yıldır düzenleme yapılacağını tüm sektör aktörleri biliyor. 4 yıllık bir geçiş süreci fiilen tanınmış oldu. Zaten bazı köklü kuruluşlar dönüşmeye başladı. Onların bu konuda şikayeti yok. Daha küçük kurumlar kendi aralarında birleşerek benzer bir dönüşü uygulayabilirler, uygulamalıdırlar. Bu kurumların özel okula dönüşmesi için başka teşvikler öngörüyoruz. Arsa, kredi kolaylıkları düşünüyoruz. Ayrıca dershanelerde çalışan öğretmen, öğretici ve çalışanların bakanlığımız sistemine entegre edilmesi için hazırlıklarımızı yapıyoruz.” açıklamasında bulundu. 

CHA 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.