'Dersim Öyküsü' Demokrasi Arşivi'nde

'Dersim Öyküsü' Demokrasi Arşivi'nde

Ali Bayramoğlu'nun Dersim olaylarını konu edinen programı 'Dersim Öyküsü' bu hafta sonu yeniden yayınlanacak.

Yakın tarihimizin acı olaylarından “Dersim Katliamı” geçtiğimiz dönem Ali Bayramoğlu’nun sunumuyla ekrana gelen Demokrasi Arşivi’nde canlı tanıkların anlatımıyla ekrana gelmişti. Başbakan Erdoğan’ın devlet adına özür dilemesiyle yeniden gündeme gelen “Dersim Katliamı”nın konu edildiği Demokrasi Arşivi yeniden ekrana geliyor.

07 Ocak 2010 tarihinde 24’te ekrana gelen ve Yazar Ali Bayramoğlu’nun hazırlayıp sunduğu Demokrasi Arşivi’nde, Araştırmacı – Yazar ve şimdi ise CHP Milletvekili olan Hüseyin Aygün’ün de konuk olarak katıldığı “Dersim Katliamı”nın konuşulduğu bölümü yeniden yayınlanıyor. Demokratik Açılım’ın TBMM’de tartışılması esnasında CHP milletvekili Onur Öymen’in gündeme getirdiği yakın tarihin gizli kalmış bölümlerinden biri olarak bilinen “Dersim Katliamı”nın tartışıldığı bölümde, yaşanan olayların hayattaki görgü tanıklarıyla yapılan röportajlarda yer alıyor.

Cumhuriyetin başında Dersim’de neler yaşandı?

  • Meselenin aslı neydi?
  • Dersim nasıl Tunceli oldu?
  • O günleri yaşayanlar neler anlatıyor?
  • Bugün bölge halkı devletten ne bekliyor?

 

Bu soruların cevap bulduğu ve Dersim Katliamı’nın tartışıldığı, Araştırmacı – Yazar, CHP Milletvekili Hüseyin Aygün, Gazeteci – Yazar Cafer Solgun, Sosyolog Ayhan Aktar’ın konuk olarak katıldığı Demokrasi Arşivi, 24 ekranında tekrar yayınlanıyor.

Gazeteci - yazar Ali Bayramoğlu’nun hazırlayıp sunduğu “Demokrasi Arşivi” tekrar yayınıyla Cumartesi 14.15’te 24 ekranında

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.