Derya Sazak nasıl işsiz kaldığını anlattı

Derya Sazak nasıl işsiz kaldığını anlattı

Dünün hükümet yıkan hükümet kuran gazetecileri, eski günlerini arıyor...

Bağımsız Gazetecilik Platformu P24, AK Parti iktidarı döneminde işsiz bırakılan(!) gazetecileri belgesel yaptı.

Bu belgeselde Can Dündar, Fatih Yağmur, Uluç Özcü, Sibel Oral, Ahmet Şık, Murat Aksoy, Hasan Cemal, Derya Sazak, Fatih Altaylı, Bekir Coşkun, Ayşenur Arslan, Gürkan Hacır, Sevim Özay, Rıdvan Akar, Aydın Doğan, Doğan Ertuğrul, Yekta Kılıç, Tuğçe Tatari, Mustafa Kuleli gibi isimler nasıl işsiz kaldıklarını anlattı.

AYDIN DOĞAN 700 BİN DOLAR GİBİ DÜŞÜK BİR RAKAMA BANA EV ALDI

AK Parti yüzünden işsiz kaldığını öne süren gazetecilerden Derya Sazak'ın anlatımına yer verildiği bölümde ise ilginç bir ayrıntı dikkatimizi çekti. Derya Sazak, Doğan Medya'da genel yayın yönetmeni olduğu için Aydın Doğan'ın kendisine bir ev aldığını ve bu evin sadece 700 bin dolar olduğunu söyledi.

 

İşte Derya Sazak'ın o sözleri:

(Aydın Doğan’ın size hediye ettiği ev mi sorusu üzerine)

Hayır hediye değil. Öyle bir şey söz konusu bile değil. Ben Ankarada’dan geldikten sonra ikinci yılın sonunda yalnız bana değil, Ertuğrul’a, Mehmet Ali Yalçındağ’a da gazetedeki ücret ve mukavelemizin gereği olarak alınan ev. Ben gazeteci olarak Ankara’dan geldim ve bir yerde oturmam gerekiyordu. O yıllarda hakikaten medyada çok iyi para kazanılan dönemdi. Maaşım, sözleşmemin karşılığı olarak bu ev alındı. O zaman yüksek bir rakam da değildi. 700 bin dolara alındı, söyleyeyim yani.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.