Dev derbi Dişi Kanarya'nın!

Dev derbi Dişi Kanarya'nın!

FIBA Kadınlar Avrupa Ligi Final 8'in ikinci gününde iki Türk devi Fenerbahçe ile Galatasaray Medical Park'ın karşı karşıya geldiği maç 75-67 sarı lacivertli ekibin üstünlüğü ile sona erdi.

zeli rakipler Galatasaray ve Fenerbahçe'nin kadın basketbol takımları, FIBA Kadınlar Avrupa Ligi Sekizli Final A Grubu mücadelesinde karşı karşıya geldi ve maç 75-67 Fenerbahçe'nin galibiyeti ile sona erdi.

Galatasaray Medical Park, bu sonucun ardından finale çıkma şansını kaybederken Fenerbahçe ise yenilmezlik unvanını korumuş oldu.
 
İlk gün maçlarında Fenerbahçe, Beretta Famila'yı 74-58 yenerek Avrupa arenasındaki namağlup unvanını korurken Galatasaray Medical Park ise Rivas Ecopolis'e 75-68 mağlup olmuştu. 
 
Maç detayları birazdan....
 
ABDİ İPEKÇİ'DE GERGİN ORTAM
 
Galatasaray ve Fenerbahçe taraftarları, FIBA Avrupa Ligi Sekizli Finali karşılaşmasında bu sezon ilk kez İstanbul'da birlikte maç izledi.
 
 
Sezon başındaki anlaşma gereğince, Türkiye'de futbol, voleybol ve basketbol liglerinde yapılan karşılaşmalar rakip takım taraftarlarına kapatılırken, bugün iki takım taraftarları İstanbul'da ilk kez birlikte bir maçı takip ettiler.
 
-Maç ilk saniyelerinde durduruldu-
 
Karşılaşmanın başlamasının ardından ilk saniyelerde sahaya atılan yabancı maddeler nedeniyle hakemler oyunu durdurmak zorunda kaldı.
 
İlk başta sahaya konfetiler atılırken, ardında sahaya yanıcı ve patlayıcı maddeler yağdıran Fenerbahçe taraftarları, oyunun tekrar başlamasını geciktirdi.
Patlayıcı maddeler atılmasına devam edilmesine rağmen, hakemler oyunu tekrar başlatırken, daha sonra olaylar yatıştı.
 
Atılan yanıcı ve patlayıcı maddeler nedeniyle salonun içi bir süre dumanla kaplandı. 
 
-Geniş güvenlik önlemleri alındı-
 
Galatasaray Medical Park-Fenerbahçe maçı öncesi iki takım taraftarlarının karşı karşıya gelmemesi için salonda ve çevrede geniş güvenlik önlemleri alındı.
Polis ve özel güvelik görevlileri, taraftarlar arasında bir gerginlik yaşanmaması için yoğun gayret gösterirlerken, taraftarların salona geliş güzergahları dahi ayrı tutuldu.
 
 
Önlemler çerçevesinde organizasyonu takip edecek basketbolseverler ile Galatasaray Medical Park ve Fenerbahçe taraftarlarının herhangi bir sıkıntı yaşamaması için, Abdi İpekçi Spor Salonu otoparkı iki bölüme ayrılırken, salona özel araçlarıyla gelen taraftarlar otoparka farklı yollardan alındı.
 
Maçlara özel araçlarıyla gelen Galatasaray Medical Park taraftarları, Topkapı üzerinden 10. Yıl Caddesi'ni izleyerek Belgrad Kapı Caddesi'nden salon otoparkına giriş yaparlarken, özel araçlarıyla gelen Fenerbahçe taraftarları ise sahil yolunu kullanıp 10. Yıl Caddesi'ne girerek Yedikule istikametinden dönüş yaptıktan sonra otoparka alındılar.
 
Salona toplu taşımayla ulaşan sarı-kırmızılı taraftarlar 4 numaralı kapıdan, sarı-lacivertli taraftarlar ise 1 numaralı kapıdan giriş yaptılar.
Ayrıca, salona girişte tüm taraftarlar ayrıntılı üst aramasından geçirilirlerken, tribünde de güvenlik koridoru oluşturuldu.
 
Öte yandan, salona grup halinde girmek isteyen Fenerbahçe taraftarlarına güvenlik güçleri müdahalede bulundu. Giriş kapısı önünde uzaklaştırılan sarı-lacivertli grup, daha sonra tek tek bilet kontrolleri yapıldıktan sonra içeri alındı.
 
-Küfürlü tezahüratlar yapıldı-
 
Karşılaşma öncesi iki takım taraftarları arasında karşılıklı küfürlü tezahüratlar yapıldı.
 
Taraftarlar arasındaki gerginlik alınan geniş güvenlik önlemleri nedeniyle olaya dönüşmezken, zaman zaman salon içinde patlayıcı ve yanıcı maddeler de atıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.