Dev derbi nefes kesti! Kazanan Beşiktaş

Dev derbi nefes kesti! Kazanan Beşiktaş

Spor Toto Süper Lig'de sezonun ilk derbisinde Beşiktaş, Olimpiyat'ta Fenerbahçe'yi 3-2 yenerek zirveye yerleşti. Maçta 2 gol atan Gomez yıldızlaştı. Kjaer ve Tosic kaleleri şaşırken, 1 gol atan Van Persie, 80'de direğe takıldı.

Olimpiyat Stadı'nda öyle bir derbi oynandı ki her saniyesi nefesleri kesti... Sezonun ilk derbisinde Beşiktaş, Fenerbahçe'yi 3-2 yenerek liderlik koltuğuna oturdu.  
 
20. dakikada Simon Kjaer kendi kalesine attığı golle Beşiktaş'ı 1-0 öne geçirdi. 4 dakika sonra Mario Gomez, farkı 2'ye çıkaran isim oldu: 2-0. 32. dakikada ise Tosic kaleyi şaşırdı, derbide fark 1'e indi: 2-1. 38. dakikada Lazar Markovic sakatlanarak yerini Volkan Şen'e bıraktı. 65. dakikada oyuna sonradan giren Van Persie, Volkan Şen'in asistinde skoru dengeledi: 2-2. Bu golde 'top çizgiyi geçti mi, geçmedi mi' tartışmaları yaşandı. 74. dakikada Mario Gomez, Kara Kartal'ı bir kez daha öne geçirdi: 3-2. 80. dakikada Van Persie direğe takıldı, dönen topun ardından inanılmaz bir de gol kaçırdı. 4 dakika uzatma verilen derbiyi Beşiktaş 3-2 kazandı.  


  
Bu sonucun ardından Beşiktaş, 13 puana yükselerek averajla zirveye yerleşti. Aynı puandaki Fenerbahçe ise 2. sırada yer aldı.   

Beşiktaş: 3 - Fenerbahçe: 2

Stat: Atatürk Olimpiyat

Hakemler: Halis Özkahya, Baki Tuncay Akkın, Hakan Yemişken

Beşiktaş: Tolga Zengin, Beck, Rhodolfo, Ersan Adem Gülüm, Tosic, Hutchinson, Oğuzhan Özyakup, Gökhan Töre, Sosa, Olcay Şahan, Gomez

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Şener Özbayraklı, Alves, Kjaer, Caner Erkin, Ozan Tufan, Mehmet Topal, Meireles, Markovic (Dk. 38 Volkan Şen), Nani, Fernandao

Goller: Dk. 20 Kjaer (Kendi kalesine), Dk. 24 Gomez (Beşiktaş), Dk. 32 Tosic (Kendi kalesine) (Fenerbahçe)   

Beşiktaş Fenerbahçe

OLİMPİYAT'TA 5. DERBİ
Beşiktaş, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda ev sahibi olarak 5. derbi maçına çıktı. Vodafone Arena'nın yapımı nedeniyle 2013-2014 sezonundan bu yana iç saha maçlarını farklı yerlerde oynamak zorunda kalan siyah-beyazlılar, derbi mücadelesi için daha önceki yıllarda olduğu gibi bu sezon da İkitelli'deki stadı tercih etti. Beşiktaş, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda Fenerbahçe ve Galatasaray ile oynadığı 4 derbiden 3'ünü kaybederken, sadece 2013-2014 sezonundaki mücadelede sarı-lacivertliler ile 1-1 berabere kaldı.

TRİBÜNLER DOLMADI
Beşiktaş-Fenerbahçe derbisinde Atatürk Olimpiyat Stadı tribünleri dolmadı. Bazı bölümlerde büyük boşluklar gözlenirken, derbiyi 30 bini aşkın siyah-beyazlı taraftar izledi. Taraftarlar, maç öncesi ve sırasında yaptıkları tezahüratlarla takımlarına büyük destek verdi. Fenerbahçe taraftarları ise sezon öncesi alınan karar gereği derbiyi tribünden izleyemedi.

GÜNEŞ İLE PEREİRA İLK KEZ RAKİP OLDU
Her iki takımın teknik direktörleri kariyerlerinde ilk kez birbirlerine rakip oldu.
Beşiktaş'taki ilk sezonunu geçiren Şenol Güneş ile Fenerbahçe'de yeni sezon öncesi İsmail Kartal'ın yerine göreve getirilen Vitor Pereira, rekabet tarihinde ilk kez saha kenarında birbirlerine karşı taktik mücadelesine girdi. İki teknik adam karşılaşma öncesi basın mensuplarına birlikte poz verirken, birbirlerine başarı dileğinde bulundu. Güneş ayrıca, Fenerbahçe'nin yedek kulübesindeki Bursaspor'dan eski öğrencisi Volkan Şen'le de hasret giderdi.

GÖKHAN GÖNÜL İLK 18'E GİREMEDİ
Sarı Kanarya'da tecrübeli futbolcu Gökhan Gönül'ün 18 kişilik maç kadrosuna alınmaması dikkati çekti. Sakatlığından dolayı uzun süre takımdan ayrı kaldıktan sonra son 2 karşılaşmada yedek bekleyen Gökhan, derbide maç kadrosuna dahil edilmedi. Gökhan, bu sezon hiçbir resmi maçta süre alamadı. Portekizli teknik adam, Gökhan ve Ba'nın dışında Mehmet Topuz ve genç futbolcu Uygar Mert Zeybek'i de 18 kişilik maç kadrosuna almadı.   

PEREİRA'YA TEPKİ
Futbolcuların sahaya ısınmaya çıkmasından önce zemini kontrol etmek isteyen Fenerbahçe Teknik Direktörü Pereira, siyah-beyazlı taraftarların tepkisiyle karşılaştı. Her maçtan önce bu uygulamayı yapan Portekizli teknik adam, yeşil zemini kontrol etti. Bu sırada Beşiktaşlı taraftarların ıslıklarını ve aleyhine yaptıkları tezahüratlarla karşılaşan Pereira, zeminde bir süre topla oynadı. Kısa bir süre yedek kulübesinde oturan Pereira, daha sonra soyunma odasına döndü.

4 OYUNCU, ESKİ HOCASINA KARŞI
Fenerbahçe'nin sezon başında Bursaspor'dan kadrosuna kattığı Ozan Tufan, Volkan Şen, Şener Özbayraklı ve Fernandao, geçen sezon birlikte çalıştığı teknik direktör Şenol Güneş'e karşı mücadele etti. Geçen sezon Bursaspor'u çalıştıran Şenol Güneş yönetiminde başarılı performans ortaya koyan bu dört futbolcu eski hocalarına rakip oldu. Maçtan önce futbolcular, Şenol Güneş'le tokalaşarak başarı dileğinde bulundu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.