Dev maçın ilk on birleri

Dev maçın ilk on birleri

Turkcell Süper Lig'de haftanın en önemli maçında Trabzonspor, kendi sahasında Fenerbahçe'yi konuk edecek.

Süper Lig'in ilk yarısı müthiş bir kapışmayla son buluyor... Trabzon'la Fenerbahçe 100. kez karşı karşıya geliyor. Maçın sonucuna göre zirvede taşlar yerinden oynayabilir

Süper Lig'de ilk yarı perdesi, Trabzon-Fenerbahçe maçıyla iniyor. 100. kez karşı karşıya gelecek olan iki takımın da hedefi aynı; 3 puanın sahibi olmak.

Ligde ilk devrenin son büyük maçında Trabzonspor, Fenerbahçe’yi konuk ediyor.

İlk yarının perdesini indirecek bu 90 dakikanın bir başka özelliği, iki takımın tarihlerinde oynayacakları 100. maç olması. Bugüne kadar oynanan 99 karşılaşmada Trabzonspor 35, Kanarya ise 37 kez galibiyet sevinci yaşarken, 27 mücadele berabere bitti.

Bugün ‘dalya’ diyecek olan iki ekipte de hedef, bu zorlu ve önemli 90 dakikayı galibiyetle kapatmak. Fenerbahçe, Avni Aker’den 3 puan çıkardığı takdirde Süper Lig’de ilk yarıyı zirvede bitirecek. Bir maç fazlasıyla lider olan Bursaspor’dan 8 puan geride bulunan Bordo-Mavili ekip de, kazanıp farkı azaltmak ve şampiyonluk yarışına ortak olmak amacında.

Daum, Güneş’ten üstün

3 büyük takım karşısında son galibiyetini 10 Mayıs 2008’de Avni Aker’de Fenerbahçe’yi 2-0 yenerek elde eden Karadeniz temsilcisi, kazanıp bu hasretini de dindirmek istiyor. Trabzon-Fenerbahçe mücadelesi, iki takım teknik direktörü açısından da ayrı bir öneme sahip. Şenol Güneş, Trabzon’un başında ligde çıktığı 10 Fenerbahçe maçında sadece 1 galibiyet alabilirken, 3 beraberlik, 6 yenilgi elde etti. Daum ise Fenerbahçe ile çıktığı 6 Trabzon karşılaşmasının 5’ini kazanırken, 1’inde berabere kaldı.

İki takımda da eksikler var

Şenol Güneş'in gelmesiyle çıkışa geçen Trabzonspor'da, sakatlıkları devam eden Tayfun, Yattara ve Zafer Yelen'in bu maçta forma giymesi beklenmiyor.

Bu maçı kazanarak devreyi lider bitirmenin hesaplarını yapan Fenerbahçe'de; Önder, Deivid, Ali Bilgin ve Kazım'ın sakatlıkları bulunuyor. Ülkesine dönen Roberto Carlos da bu maçta forma giyemeyecek.

İşte muhtemel 11'ler...

TRABZONSPOR: Onur Ömer Aysan Song Egemen Cale Serkan Selçuk Colman
Gabriç Alanzinho Umut (Gökhan)

FENERBAHÇE: Volkan Gökhan Lugano Bilica Santos Mehmet Topuz Baroni
Emre Özer Alex Semih (Güiza

Hakem: Bülent Yıldırım, Cem Satman, Hüseyin Fidan
Stat: Avni Aker
Saat: 20.00
Yayın: Lig TV
 

Etiketler :