Dev operasyonda 60 gözaltı

Dev operasyonda 60 gözaltı

İzmir'in Çeşme İlçesi'nde uyuşturucu satan, satışına aracılık eden ve kullananlara yönelik olarak yapılan operasyonda 60 kişi gözaltına alındı.

İzmir Emniyet Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri uyuşturucu madde ticareti yapan sokak satıcılarına yönelik olarak 8 ay süren takip ve izlemenin ardından 7 Ağustos'ta harekete geçti. İzmir kent merkezi ile Türkiye'nin en gözde tatil yerlerinden Çeşme ilçesinde yapılan operasyonla uyuşturucu madde satıcısı, aracısı ve kullanıcısı olduğu iddia edilen 60 şüpheli gözaltına alındı.

Şüphelilerin kaldıkları adreslerde yapılan aramalarda 6 kilo esrar, uyuşturucu haplar ile bir miktar kokain ve 7.65 milimetre çapında ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Şüphelilerin uyuşturucuyu ilçedeki eğlence yerlerinde pazarladıkları ileri sürüldü.

Gözaltındaki şüphelilerden, uyuşturucu kullanmakla suçlanan 37'si ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. Uyuşturucu madde satıcısı ve aracısı oldukları öne sürülen B.C.U.(20), F.A.(20), Ş.B.(30), H.E.(27), A.E.(35), G.U.(19), N.Ç.(27), T.E.(29), U.İ.(21), M.Y.E(22), M.A.M.B.(22), M.G.D.(26), S.G.(26), M.K.(26), A.G.(26), H.K.(26), M.C.P.(24), M.A.T.(22), A.S.(21) ve yaşı küçük olan 4 şüpheli dün adliyeye sevkedildi. Mahmekede şüphelilerden 21'i tutuklanırken, 2'si tutuksuz yargılanmak üzere serbet bırakıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.