Devler Liginde 5. Haftanın programı

Devler Liginde 5. Haftanın programı

5. hafta maçları bugun ve 25 Kasım günü oynanacak karşılaşmalarla tamamlanacak.

 

Geride kalan 4. maçların ardından altı takım son 16'ya kalmayı garantiledi, ancak üç dev ekip 5. hafta maçlarının ardından kupalara veda edebilir. Son şampiyon Barcelona, Bayern Münih ve Liverpool'un oynanacak maçların ardından Avrupa maceraları sona erebilir. Şampiyonlar Ligi'nde E, F, G ve H gruplarında yarın, A, B, C ve D gruplarında ise 25 Kasım Çarşamba günü oynanacak.

İşte Şampiyonlar Ligi'ne genel bir bakış ve gruplarda oynanan maçlarda alınan sonuçlar, puan durumları ve kalan maçlar;

A GRUBU

Bordeaux iki devin arasından sıyrılarak ikinci tura çıkmayı garantiledi. Juventus ile Bayern Münih ise ikinci tur için önemli maçlara çıkacaklar. Grupta 10 puanlı Bordeaux'yu 8 puanlı Juventus ve 4 puanlı Bayern Münih takip ediyor.

Dört puanlık avantaja sahip Juventus, Bordeaux deplasmanından alacağı en az bir puanla ikinci tura çıkmayı garantileyecek. Juventus'un olası yenilgisi durumunda, Bayern'in kendi sahasında Maccabi Haifa'yı yenmesi durumunda, gruptaki bulmaca son hafta çözülecek.

Juventus'un iki puan önündeki Bordeaux, alacağı galibiyetle grubu ilk sırada tamamlamayı garantileyecek.

Bayern ümitlerini sürdürmek için Haifa'yı mutlaka yenmek zorunda. Grubun puansız tek takımı Haifa'nın ise Avrupa Ligi'ne katılma ümidi az da olsa var. Bayern'i deplasmanda yenmeleri durumunda, son maçtaki sonuca göre Alman devini saf dışı bırakabilirler.

B GRUBU

Manchester United, 4. haftada CSKA Moskova'yla deplasmanda 3-3 berabere kalarak son 16'ya kalmayı garantiledi. İkinci sıradaki Wolfsburg'un üç puan önündeki Manchester United, temsilcimiz Beşiktaş'ı konuk edecek. İkinci Wolfsburg CSKA'nın üç puan önünde. Alman temsilcisine deplasmanda alacağı bir beraberlik ikinci tur için yeterli olacak. UEFA Avrupa Ligi için ise Beşiktaş, Manchester United'ı deplasmanda mutlaka yenmek zorunda. Aksi halde beraberlik durumunda bile CSKA Moskova'nın kendi sahasında Wolfsburg'a yenilmesini bekleyecek.

C GRUBU

Dört takımın da ikinci tur ve Avrupa Kupası şansı devam ediyor. 7 puanlı Milan averajla 1. sırada bulunuyor. Grupta Milan ile Real Madrid 7'şer puanla ilk iki sırayı paylaşıyor. İkinci Marsilya'nın 6, son sıradaki Zürih'in ise 3 puanı bulunuyor.

Yedi kez devler ligini kazanan Milan, üçüncü sıradaki Olympique Marsilya'yı konuk edecek. İtalyan temsilcisi bu maçtan alacağı bir galibiyetle ikinci turu garantileyecek.

Milan gibi 7 puana sahip Real Madrid, 3 puanlı FC Zürih'i konuk edecek. Real önce Zürih'i yenmek için sahaya çıkacak. İspanyol temsilcisinin galibiyetinin yanısıra Milan da Marsilya'yı yenerse, İspanya Lig lideri ikinci tura çıkacak.

Marsilya'nın Milan'ı, Zürih'in de Real Madrid'i deplasmanda yenmeleri durumunda ise son maçlara tamamen farklı senaryolarla çıkılacak.

D GRUBU

Chelsea ve FC Porto ikinci turu garantiledi. Porto'nun Chelsea'yi konuk edeceği maç, gruptaki lideri belirleme açısından önem taşıyor.

D Grubunda Chelsea 10 puanla lider durumda. 9 puanlı Porto'nun bir puan önündeki Chelsea'nin galibiyeti, Ancelotti'nin ekibinin gruptan birinci çıkmasını garantileyecek.

Grupta 2 puanlı Atletico de Madrid ile 1 puanlı Kıbrıs Rum Kesimi temsilcisi Apoel FC, Kıbrıs'ta kozlarını paylaşacak. Madrid'in galibiyeti durumunda Rum Kesimi temsilcisinin Avrupa Kupaları defterini kapayacak.

E GRUBU

Grupta ikinci sırada bulunan Fiorentina, konuk edeceği Olympique Lyon'u yendiği takdirde ikinci tura adını yazdıracak. Menekşeler daha önce ikinci tura çıkmayı garantileyen Olympique Lyon'u yenmesi durumunda Liverpool'un ümitlerini de tüketecek. Devler Ligi'nin beş kez şampiyonu Liverpool, Debreceni Budapeşte'de yenip İtalya'dan gelecek haberi bekleyecek. Liverpool ve Lyon'un kazanması durumunda, İngiliz temsilcisi son hatayı bekleyecek.

Liverpool galip gelemediği takdirde ikinci tur ümitlerini rafa kaldıracak. Debrecen'in galibiyeti durumunda da Macaristan temsilcisinin UEFA Avrupa Ligi şansı devam edecek.

F GRUBU

"Ölüm grubu" haline gelen F Grubunda zirvedeki ekiple son sıradaki takım arasında iki puanlık fark var. Lider Inter 6 puanla zirvedi. O'nu beşer puanla Rubin ve Barcelona, dört puanla Dinamo Moskova takip ediyor.

Inter'in Barcelona'yı yenmesi durumunda İtalyan ekibi ikinci turu garantileyecek. Barcelona'nın galibiyetinde Katalan ekibi önemli bir avantaj elde edecek. Beraberlik durumunda iki ekibin de tur şansı son maça kalacak. Inter'in yanısıra Rubin Kazan'ın galibiyeti halinde, Barcelona ikinci tura veda edecek.

Dinamo Kiev'i konuk edecek Rubin Kazan'ın galibiyeti halinde, Ukrayna temsilcisinin ikinci tur şansı hemen hemen bitecek. Kiev'le birlikte Inter'in yenilmesi durumunda Ukrayna ekibinin sadece UEFA Avrupa Ligi şansı kalacak.

G GRUBU

G grubunda 4. maçlar sonunda ikinci tura çıkmayı garantileyen Sevilla, Unirea Urziceni'den Budapeşte'de alacağı bir beraberlik halinde grubu lider tamamlayacak. 10 puanla Sevilla ile 5 puanlı Unirea'ya konuk olacak. 3 puanla yoluna devam etmek isteyen Stuttgart ise iki puanlı Rangers deplasmanına çıkacak.

Unirea'nın Sevilla'yı yenmesi, Glasgow Rangers'in Stuttgart'la berabere kalması veya rakibini yenmesi durumunda, Rumen temsilcisini gruptan çıkaran ikinci ekip yapacak.

Sevilla'nın galibiyeti durumunda, Stuttgart'ta deplasmandan üç puanla ayrılırsa, Alman temsilcisi ikinci tur için büyük avantaj elde edecek.

H GRUBU

Standard Liege'i konuk edecek olan Arsenal, elde edeceği bir galibiyetle Şampiyonlar Ligi'nde ikinci tura lider olarak gitmeyi garantileyecek. İngiliz ekibi üstüste 10. sezonunda ikinci tura çıkacak.

Konuk ekibin galibiyeti halinde, Olympiacos'un üzerindeki baskı artacak. Rakibinin iki puan gerisinde üçüncü durumda bulunan Yunan temsilcisi, son sıradaki AZ Alkmaar'a konuk olacak. Az Alkmaar bu maçı kaybettiği takdirde Avrupa defterini kapatacak. Liege'in yenilmesi Olympiacos'un galibiyeti halinde ikinci tur hesapları iyice karışacak.

Etiketler :