Muhalefet Faturayı TOKİ'ye Kesti

Muhalefet Faturayı TOKİ'ye Kesti

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP lideri Devlet Bahçeli, Samsun'da yaşanan sel felaketinin faturasını TOKİ'ye kesti.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Samsun'daki TOKİ faciası nedeniyle Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktarı sert bir dille eleştirdi. Kılıçdaroğlu, 'Adam ol o koltuktan ayrıl ' dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TOKİ'nin iktidarın propaganda aracı olduğunu iddia ederek, ''MHP olarak; nasip olur iktidar olursak, ilk işim TOKİ'nin hesaplarını kontrol etmek, propagandaya, siyasete alet olmanın hesabını sormak'' diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU: ADAM OL O KOLTUKTAN AYRIL

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'a istifa çağrısı yaptı.

Niğde'de bir öğrenci yurdunun açılışında konuşan Kılıçdaroğlu'nun gündeminde Samsun'da 12 kişinin ölümüne neden olan sel felaketi vardı.

Kılıçdaroğlu, TOKİ konutlarında 6 kişinin ölmesi olayının ardından 'TOKİ'nin bir milim suçu yok' diyen Bakan Bayraktar'a sert bir dille yüklendi.

Bakanı istifaya çağıran CHP lideri şunları söyledi:

'Samsun'da dere yatağına TOKİ gider konut yapar, insanlar ölür. Bakan der 'sorumluluk bendedir.' Ama koltuğuna yapılmış, oradan ayrılmaz. Böyle yüzsüzlük olur mu? Arkadaş sorumluluk sendeyse adam ol o koltuktan ayrıl. TOKİ dere yatağına konut yapacağına üniversite kampüslerine yurt yapsın. '

BAHÇELİ: TOKİ'NİN SAMSUN'DAKİ ACI TABLODA PAYI BÜYÜK

Bahçeli, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Balkan seyahati ve son siyasi gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Samsun'da yaşanan sel felaketinde 12 vatandaşın yaşamını yitirdiğini hatırlatarak, vefat edenlere Allah'tan rahmet, ailelerine ve Samsunlu vatandaşlara başsağlığı dilediğini söyledi. Kimsenin afetlerin meydana gelmesini istemeyeceğini belirten Bahçeli, ancak risklerin öngörülerek bu paralelde tedbirlerin sıkılaştırılması ve yoğunlaştırılmasının her şeyden öncelikli olarak ele alınması gerektiğini söyledi.

Samsun'un Canik ilçesinde yaşanan acı hadisenin özünde tedbirsizlik, yerleşim yeri seçimindeki dikkatsizlik, çarpık kentleşme ve yanlış alanlara konut inşasını önemli bir etken olduğuna işaret eden Bahçeli, şunları kaydetti:

'TOKİ'nin dere yataklarına ev yapması, belediyelerin ihmal ve kayıtsızlığı üzülerek görüyorum ki felaketlere kapı açmıştır. AK Parti'nin siyasi propaganda malzemesi TOKİ'nin, Samsun'daki acı tabloda önemli bir payı vardır. AKP'li Büyükşehir ve ilçe belediyeleri arasında birbirini suçlayan kısır döngü, yardımlar konusunda koordinasyonsuzluk, acil müdahaledeki düzensizlikler yaraların sarılmasını geciktiren başlıca faktörlerden bazılarıdır. Konuyla ilgili AK Parti'li bakanların kendilerini kurtarmak ve aklamak adına asılsız mazeretlere sığınarak ipe un sermeleri de hükümetleri adına talihsizliktir. '

Bahçeli, Samsun'daki doğal felaketin neden olduğu zararların hükümetçe karşılanmasının her şeyden acil olduğuna vurgu yaparak, 'Kaçak, yanlış ve dengesiz yapılaşmaya göz yumanlar ve hatta teşvik edenler hakkında da hukuki takibat süreci bir an önce başlatılmalı, kim olursa olsun bunlardan hesap sorulmalıdır ' dedi.


 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.