Devlet Bahçeli'den 1 Kasım yorumu

Devlet Bahçeli'den 1 Kasım yorumu

1 Kasım seçiminin en çok oy kaybeden partisi MHP'de, bu hafta sonu oldukça hareketli geçiyor. Dün MYK üyeleri ile görüşen MHP lideri Devlet Bahçeli, bugün de il başkanları ile bir araya geldi.

Cumartesi günü, partisinin MYK üyeleri ile bir araya gelen MHP lideri Devlet Bahçeli, 1 Kasım seçimlerini ve sonrasında yaşanan kongre tartışmalarını değerlendirdi.

Bahçeli seçimler için ”İnsafsızca yürütülen kara propagandaya rağmen başarılıyız” yorumunda bulundu.

Milliyet gazetesinin haberine göre, Bahçeli bir kez daha "görevimizin başındayız" mesajı verdi. "Dışarıda kendilerine muhalefet denilen birilerinin çalışmasına rağmen, biz buradayız ve çalışmaya devam ediyoruz. Görevimizin başındayız. Kongre tarihimiz de 18 Mart 2018’dir.”

MHP lideri, kongre tartışmalarına ise "İyi niyetli değil" sözleriyle tepki gösterdi.

Bahçeli, "imza toplanıldığı söyleniyor. Her biriniz ortaya genel başkan adayı olarak çıkan isimlerden daha değerlisiniz. Her biriniz genel başkan adaylığına layıksınız. Olağan kongre 2018’de, ancak olağanüstü kongre için imza toplasalar dahi MYK’nin kabul etmemesi halinde mahkeme yolu açılır. Buyursun mahkemeye gitsinler” dedi.

Toplantıda, boş olan 2 genel başkan yardımcılığına da atama yapıldı.

Seçim hükümetinde yer almayı kabul ettiği için partiden ihraç edilen, Tuğrul Türkeş'ten boşalan dış ilişkilerden sorumlu genel başkan yardımcılığı'na Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ getirildi.

Ahmet Kenan Tanrıkulu, yeniden Ekonomik İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak seçildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.