Devlet Bahçeli'den İbadi'ye: Başika'dan çıkmacağız

Devlet Bahçeli'den İbadi'ye: Başika'dan çıkmacağız

Devlet Bahçeli, İbadi'nin Türkiye'ye yönelik açıklamalarına sert eleştirilerde bulundu.

Devlet Bahçeli parti grubunda yaptığı konuşmasındaMusul operasyonuna değindi. İbadi'nin açıklamalarını eleştiren Bahçeli, "İbadi ister kabul etsin ister etmesin, Başika'dan çıkmayız" dedi.

"MUSUL 2 YILDIR CANİLERİN KONTROLÜNDE"

"Uzun bir süredir konuşulan Musul operasyonu devreye alınmıştır. 2 yıla aşkın süredir Musul canilerin kontrolündedir. Gözü dönen bayraklarında siyahlık kadar gönülleri kararan teröristler Musul'a kastetmiştir.

"HADSİZCE POZİSYON HATIRLATMASI YAPTI"

Türkiye'ye karşı ileri geri konuşan Irak Başbakanı İbadi, ilk saatlerinde zafer vaktinin geldiğini duyurmuştur. İbadi, Musul'a sadece Irak ordusu ve polis güçlerinin gireceğini söylemiş, ülkemize hadsizce pozisyon hatırlatması yapmıştır.

"BUNLAR HEM KEL HEM FODUL"

Musul'u bir avuç IŞİD'li çapulcuya bırakan İbadi'nin komşuluk hukukuna riayet etmediği açıktır. Bunlar hem kel, hem foduldur. Bize göre Musul'dan IŞİD'in sökülüp atılması mutlak suretle şarttır.

"BAŞİKA'DAN ÇIKMAYIZ"

Başta PKK olmak üzere Türkiye düşmanlarının Irak'ta mevzi elde etmesi dostluğa sığmayacaktır. İbadi kimlere diyet borcunu ödemektedir? Başika'yı boşaltmak kabus demektir. İbadi ister kabul etsin, ister etmesin büyük devlet olmanın vakar ve haysiyeti bunu gerektirmektedir. Başika'dan çıkmayız.

Bahçeli'den İbadi'ye: Başika'dan çıkmacağız VİDEO

"TÜRKMENLER KATLİAMA MARUZ KALIRKEN IRAK NE YAPIYORDU"

Türkmenler katliama maruz kalırken, Irak ne yapıyordu? Musul üzerinden süren mücadelenin sadece IŞİD'i kovmak değildir. Ülke olarak güvenliğimizi, toprak bütünlüğümüzü görmezden gelemeyiz.

Türkmeneli'ni çaresizliğe terk edemeyiz. Kerkük Türktür, Musul, Telafer Türk'ün öz yurdudur. Bize 'Ne işiniz var Musul'da' diyenler, ahlak sahibiyse önce kendilerinin ne işi olduğunu açıklamak zorundadır.

"TÜRKİYE MUSUL KONUSUNU TRİBÜNDEN İZLEMEMELİ"

Musul'da mülteci göçü başlayınca ne olacak, terör tehdidi devam ederse müttefik ülkeler ne diyeceklerdir? Telafer'de katliam yapılırsa bunun hesabını kimler verecektir? Türkiye Musul konusunu tribünden izlememeli, geri kalmamalıdır. Bunu savaşa girelim, oldu bittiye getirelim diye yorumlanmamalıdır. Masaya yatırılmalıdır.

"MUSUL BİZİMDİR"

IŞİD en çok Türkiye'ye saldırmaktadır. Pazar günü Gaziantep'te yaşanan canlı bomba eylemi bunun en somut örneğidir. Türkiye'yi fanusa sokmak isteyenler heves etmesin, Musul bizim asıl meselemizdir.

"KARTAL PENÇESİNİ HEYECANLA HATIRLATIRIZ"

Cumhurbaşkanının Misakı Milli hatırlatması yerindedir. Bu ecdad yadigarı toprakları oyunlarla gasp edenler, tarihe karşı suç işlemişlerdir. Musul ve Kerkük vicdanen, kalben vatandır.

Burada hangi taşı kaldırsak 'Ne mutlu Türküm sesi' duyulacaktır. Teksaslı gelecek, biz gelemeyeceğiz öyle mi? Biz üst akıl falan tanımayız, takmayız, üstü altı bilmeyiz.

Aklı olan varsa ya göle kaçsın, ya da kendisine saklasın. Türk milletinin aklına, irfanına inanır, kargadan başka kuş tanımayanlara kartal pençesini heyecanla hatırlatırız."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.