Devlet Bahçeli'den Putin'e sert eleştiri

Devlet Bahçeli'den Putin'e sert eleştiri

MHP genel başkanı Devlet Bahçeli grup konuşmasında Rusya ve Putin'i sert yönelik sert açıklamalarda bulundu.

MHP genel başkanı Devlet Bahçeli grup konuşmasında partililere seslendi. Rusya Devlet Başkanı Putin'in ve Rusya'nın işgalci politikalarını eleştiren Bahçeli"Rusya karşısından yerimiz Türk milletinin yanıdır" dedi.

İşte Bahçeli'nin konuşmasından satırbaşları:

Rusya'nın sınırlarımızın ötesinde askeri operasyonlar yaptığı, Türkmen Dağı'nı bombaladığı bilinmektedir. Ortadoğu'daki sancılı ortamı nüfuz alanına dönüştürme gayretindedir. Önce Ukrayna'ya sonra da Ortadoğu'ya gözünü çeviren bu ülkedir.

"RUSYA KESİNLİKLE ART NİYETLİDİR"

Putin, Türkiye'nin IŞİD'i koruduğunu, bu ülkeden petrol aldığını açıklamıştır. Erdoğan'ın iç politikadaki alışkanlıklarını dış politikada da sürdürmesi talihsizliktir. ABD ile Rusya arasında nasıl bir anlaşma olduğunu bilemeyiz. Rusya gerginlik ve kutuplaşma politikalarıyla Ortadoğu'ya yerleşme peşindedir. Rusya kesinlikle haksız ve artniyetlidir. Putin ateşe benzinle gitmektedir. 

Rusya düşen uçağı dert ettiği kadar, şu sorular üzerinde de düşünebilmelidir. Türkmen Dağı'nda vahşi saldırılara uğrayan Türkmenlerin hak ve hukununu ne yapacağız.

"PUTİN TÜRKİYE'Yİ NE ZANNETMEKTEDİR?"

Rusya'nın sınırımızda ne işi vardır. Rus uçaklarının uçacak başka yeri mi kalmamıştır? 82 Türkmen kardeşimizin öldürülmesine, Putin ne diyecektir? Ukrayna, Gürcistan ve Suriye'de işgal hesabı yapan Putin Türkiye'yi ne zannetmektedir? Türkmenleri hedef alan etnik tasfiye girişimine hiç kimse sessiz kalmayacaktır. İsrail'i kınayan Türkiye'nin soydaşlarımıza destek vermesi sağlanmalıdır." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.