Devlet Bahçeli'nin ortalığı karıştıran fotoğrafı

Devlet Bahçeli'nin ortalığı karıştıran fotoğrafı

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin 10 Kasım nedeniyle Anıtkabir'de düzenlenen törene katılmadığı belirtilmişti. Ancak Bahçeli'nin törende olduğu ortaya çıktı. Ortaya atılan bir iddia ortalığı karıştırdı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 77. yılında Anıtkabir'de düzenlenen devlet töreniyle anıldı.

Anıtkabir'deki anma törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu katıldı.

 10 Kasım nedeniyle ilk tören bugün Anıtkabir'de yapıldı. Tören, saat 08.55'de devlet erkanının Aslanlı Yol'da yürüyüşü ile başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki kortejde; TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Yardımcıları Tuğrul Türkeş ve Cevdet Yılmaz, yüksek yargı organlarının başkanları, Bakanlar Kurulu üyeleri, kuvvet komutanları,siyasi partilerin temsilcileri, bürokratlar ve diğer devlet erkanı yer aldı.

Kılıçdaroğlu, anamuhalefet lideri olduğu ve protokol sıralaması da Meclis Başkanı ile başladığı için protokolde 5. sırada bulunuyor. Meclis'te temsil edilen diğer parti temsilcileri ise bakanlar ile komutanlardan sonra protokolde yer alıyor.

 BAHÇELİ TÖRENE KATILMADI MI?

 Bahçeli, Anıtkabir'deki törenlerde genelde protokoldeki yerinde olmayı, öne çıkmamayı tercih eden tutumu ile biliniyor. Bunun farklı nedenleri var. Devlet kültürü çerçevesinde hareket eden Bahçeli, resmi törenlerde iktidar mensupları ile aynı fotoğraf karesi içinde olmamaya özen gösteriyor.

Ancak bugünkü törende Bahçeli'nin daha arka planda kalması dikkat çekti. Bahçeli, törene kurmayları Oktay Vural ve İsmet Büyükataman ile birlikte katıldı. Ancak görüntülerde Bahçeli, arka sıralarda durduğu için pek görünmedi. 

Bu durum, ilk başta Bahçeli'nin törene katılmadığı yönünde yanlış değerlendirmelere neden oldu. Kulislerde, "Bahçeli, iktidar mensupları ile özellikle de MHP'den ayrılarak Ak Parti'ye geçen Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş ile aynı fotoğraf karesinde görünmek istemedi. Bu nedenle daha arka planda kalmaya özen gösterdi" yorumları yapılıyor.

MHP'DEN DEVLET BAHÇELİ AÇIKLAMASI

MHP basın biriminden yapılan açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 77. yılında Anıtkabir'de bugün düzenlenen törene MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin katılmadığıyla ilgili bazı “sözde” haber sitelerinde yalan yanlış haberler yapıldığı belirtilerek, "Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli, genel başkan yardımcılarımız ve milletvekillerimizden oluşan bir heyet ile bugünkü törene katılmıştır" denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.