Devlet Tam Kadro Gaziantep'e Gidiyor

Devlet Tam Kadro Gaziantep'e Gidiyor

Devlet erkanı eksiksiz bir şekilde Gaziantep'teki saldırıda yaşamını yitiren 9 vatandaşın cenaze törenine katılacak.

Gaziantep'teki saldırıda yaşamını yitiren 9 vatandaşın cenaze törenlerine yarın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Meclis Başkanı Cemil Çiçek katılacak.

Bunun yanı sıra Başbakan Recep Tayiyp Erdoğan da, yarın Gaziantep'te düzenlenecek cenaze törenine katılacak. Erdoğan daha sonra Rize'ye giderek teyzesi Meliha Er'in cenaze merasiminde bulunacak.

CUMHURBAŞKANI GÜL SALDIRIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI
Gaziantep'te 9 vatandaşın hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili olarak açıklama yapan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yaşanan terör saldırısını kınayarak şunları söyledi:

"Gaziantep'te dün akşam saatlerinde meydana gelen patlamada, 4'ü çocuk olmak üzere 9 vatandaşımızın hayatını kaybetmesi, çok sayıda vatandaşımızın da yaralanmasından derin bir üzüntü duydum. Hayatını kaybeden vatandaşlarımızın ailelerinin acılarını yürekten paylaşıyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Çocukların da aralarında bulunduğu masum sivilleri hedef alan bu canice eylemi gerçekleştirenleri lanetliyorum. Hayatlarının baharında küçük çocukların katledilmesi, terörün nasıl bir insanlık suçu olduğunu herkese bir kez daha anlatmaktadır. Tüm dünyanın bu hain saldırıları yapanların gerçek yüzünü ve insani değerlerden ne kadar uzak olduklarını görmesini umut ediyorum.

Mübarek Bayram günlerinde acımasızca teröre başvuranlar, teröre destek verenler ve terörle arasına mesafe koymayanlar nasıl bir gafletin içine düştüklerini mutlaka anlayacaklardır. Bu eylemi gerçekleştirenleri kınamak, tüm kesimlerin en başta gelen insanlık görevidir. Şunu bir kez daha ifade etmek isterim ki; bu alçakça saldırıyı yapanlar, Türkiye'yi karşılarında tek yürek olarak bulacaklardır. Bu vesileyle tüm vatandaşlarımı da sağduyulu davranmaya ve sükunet içinde hareket etmeye çağırıyorum. Devletimiz ve milletimiz, her türlü sorunu ve belayı bertaraf edecek güç ve kararlılıktadır.

Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza, terör saldırılarında ve bugün Şırnak'taki kazada şehit olan kahraman askerlerimize ve geçici köy korucumuza Allah'tan rahmet diliyorum. Türk Silahlı Kuvvetlerimize başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.