DHKP-C'liler son dakikada yakalandı

DHKP-C'liler son dakikada yakalandı

İstanbul'daki Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Dünya Bankası toplantılarını protesto gösterilerini provoke etme amaçlı eylem planı ortaya çıkarıldı.

Toplantıların ikinci gününün sabahında Gazi Mahallesi'nden yola çıkan bir otomobil, kongre vadisine hareket ettiği sırada Terörle Mücadele Şubesi görevlileri tarafından durduruldu. DHKP-C terör örgütü üyesi 3 kişinin gözaltına alındığı olayda ele geçirilen araç içinde 46 adet molotof kokteyli ele geçirildi. Kongre Vadisi ve bankaları hedef seçen terör yandaşlarının 'infial eylemleri' planladıkları ortaya çıktı.
Ay başından bu yana İstanbul'da çeşitli protesto gösterilerine sahne olan Kongre Vadisi'ne yönelik saldırı planı ortaya çıktı. Yaklaşık 5 aydır polisin teknik takip altında tuttuğu DHKPC üyesinin arkadaşlarıyla birlikte molotof kokteylli saldırı planı yaptığı belirlendi. Örgüt üyelerinin yaptığı görüşmelerden saldırının şekli ve zamanlaması konusunda istihbarat bilgisi toplayan İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Terör yandaşlarının Gaziosmanpaşa Gazi Mahallesi'nden 34 KMY 15 plakalı şahin marka kırmızı bir araçla yola çıktıkları belirlendi. Derhal geçiş güzergahlarında önlem alan terör polisleri Gazi Mahallesi çıkışında operasyon yaparak aracı durdu. Araçta bulunan 3 kişi gözaltına alındı. İlk incelemenin ardından araç emniyet müdürlüğü garajına çekildi.

Aracı Bomba İmha ve Olay Yeri İnceleme ekipleri incelemeye aldı. Araçta bomba olabileceği ihtimalini de değerlendiren polis jammer cihazı kullanarak önlem aldı. Bomba uzmanı polislerin aracın bagaj kısmında yaptığı incelemede patlatılmaya hazır halde 46 adet molotof kokteyli ele geçirildi. Bagajda ayrıca 4 adet gaz maskesi ve çok sayıda eldiven bulundu. Gaz maskesi bulunmasının terör yandaşlarının gösterilere nasıl hazırlıklı gittiklerinin ve polisin biber gazı kullanması durumunda nasıl önlem aldıklarının da göstergesi olduğu belirtildi. Patlayıcıların araçtan çıkarılmasının ardından Olay Yeri İnceleme ekibi araçta parmak izi incelemesi yaptı.

Polisin verdiği bilgilere göre saldırı hazırlığının Kongre Vadisi'ndeki binalara, banka şubelerine ve araçlara yönelik olduğu belirtildi. Terör örgütü üyelerinin protesto gösterilerinden bağımsız hareket ederek araçlarındaki molotofları beklenmeyen bir anda çıkarıp hedef seçtikleri yerlere atmayı planladıkları belirtildi. Kamuoyunda infial uyandırmayı hedefleyen zanlılarla ilgili soruşturmanın bağlantılı olabilecek kişiler üzerinde sürdürüldüğü belirtildi. Araçta bulunan dördüncü gaz maskesinin, olaya karışan başka bir kişi daha bulunduğu ihtimalini düşündürdüğünü belirten polis yetkilileri soruşturmasını sürdürüyor.

Gözaltına alınan zanlıların Sarıyer ve Gaziosmanpaşa'da iş yeri kurşunlama gibi bazı suçlardan sabıkalarının bulunduğu öğrenildi.

Etiketler :