DHKP-C'ye film gibi operasyon

DHKP-C'ye film gibi operasyon

DHKP-C terör örgütü üyeleri esnafı haraca bağlamış. Kameraya takılan haraççılar için İstanbul Emniyet Müdürlüğü film gibi operasyon düzenledi.

İSTANBUL Sancaktepe’de esnafın haraca bağlandığı, para vermeyenlerin de zincir ve beyzbol sopalarıyla dövdükleri yönündeki şikayetlerin artması üzerine İstanbul Emniyet Müdürlüğü harekete geçti. Araştırmalar sonucunda olayın yasa dışı DHKP-C örgütüyle bağlantısı olduğu anlaşıldı.

 Bunun üzerine Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri geniş çaplı bir çalışma başlattı. Yaklaşık bir yıl boyunca örgüt izlemeye alındı, yaptıkları yasa dışı gösterilerin çevre işyerlerinden ve polis kameralarından elde edilen görüntüleri incelendi. Mağdurlara da gösterilen bu görüntülerden haraç olaylarına karışan terör örgütü yandaşları tek tek tespit edildi. Ardından 9 Mart’ta operasyon için düğmeye basıldı.

 Tespit edilen 7’si kadın 33 DHKP-C örgüt üyesi, Sancaktepe, Sarıgazi, Ümraniye, Çekmeköy’deki adreslerde yakalandı. Sarıgazi Temel Haklar ve Özgürlükler Derneği binasında demir sopa, beyzbol sopası, zincir, bıçak, ve sapanlar, diğer adreslerde ise 2 tabanca, 1 kuru sıkı gaz tabancası ele geçirildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan zanlılardan önceki gün adliyeye sevk edilen 11’inden 4’ü tutuklandı.

Nefes kesen operasyondan görüntüler

Etiketler :