Dikkat ! Oyuna Gelinmemeli

Dikkat ! Oyuna Gelinmemeli

Çukurca'daki hain saldırıyla ilgili ayrıntılar yavaş yavaş ortaya çıkarken konuşan gazeteciler ilginç değerlendirmelerde bulundular.

Gazeteci Aslan Değirmenci, saldırı ile iki kritik soruyu gündeme getirirken, Yeni Asya Gazetesi Ankara Temsilcisi Mehmet Kara, dış politikadan yola çıkarak önemli açıklamalarda bulundu. HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan ise, halkı sağduyuya davet ederken, insan hakları örgütü Mazlumder saldırıları kınadı.

Pkk Mühimmatlar İle Çukurca’ya Nasıl Ulaşır?

Konu hakkında Gazeteci Aslan Değirmenci, “Şuan itibariyle 8 ayrı noktaya eş zamanlı saldırı gerçekleştirildiğini netleştirmiş durumdayız” dedi. Saldırının gerçekleştirildiği merkezler hakkında detay veren Değirmenci, “Çukurca Jandarma Tabur Komutanlığı, Kavşak 2. Motorize Piyade Tabur Komutanlığı, Çukurca İlçe Jandarma Komutanlığı, Çukurca Asayiş Bölük Komutanlığı, Gazitepe Jandarma Sınır Komutanlığı Barkandi ve Keklikkaya Sınır Tepeleri, 2. Motorize Bölük komutanlığı, Çukurca Emniyet Birimlerine eş zamanlı saldırı düzenlenmiş. 8 ayrı noktadan saldırı nasıl gerçekleştirilir? Sınırdan keçiler bile geçemezken, PKK onca mühimmat ile Çukurca’ya nasıl ulaşır? Şeklindeki sorular aklıma gelirken, bu kötü kâbustan ülkemizin uyanarak çıkmasını diliyorum” diye konuştu.

Dikkat! Oyuna Gelinmemeli

“Bu saldırı acizlik, tükeniş ve Ergenekon’un son günlerindeki çırpınışından farklı değildir” diyen Değirmenci, “İki günde 33 cana kıyan bir örgüt ‘özgürlük’ mücadelesi değil, ‘vahşet’ mücadelesi vermektedir. Yaşam hakkına saygısı olmayanın özgürlükle işi olmaz. Bu PKK’mı Kürtlerin hakkını savunacak? Kürtler bu PKK’nın mı peşinden gidecek? Kürtlerin haklarını savunduğunu iddia eden PKK, Kürt halkına en fazla zararı vermektedir. En kritik süreçlerde yaptığı eylemlerle birlik ve kardeşliğe itiraz etmektedir. Bu provokasyonlara yüksek sesle karşı koyma zamanı gelmiştir” şeklinde konuştu. Yaşanan tüm olaylara karşın halkın sağduyuyu elden bırakmayarak, oynanan oyunlarda figüran olunmaması gerektiğini de belirten Değirmenci, bu kötü tablodan faydalanmak isteyen çevrelere karşı dik duruş sergilenmesi gerektiğinin altını çizdi.

PKK’nın Mesajı Ne?

Yeni Asya Gazetesi Ankara Temsilcisi Mehmet Kara ise yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: “Son aylarda özellikle Doğu ve Güneydoğu’dan her gün terör saldırısı haberleri geliyor. Asker ve polisin yanı sıra sivillere yönelik saldırılar ardı ardına yapılıyor. Son hadisenin, Cumhurbaşkanı Gül’ün daha 4 gün önce askere moral motivasyon vermek amacıyla ziyaret ettiği ve bir gece kaldığı bölgede olması, ve bu sefer 7 koldan birden saldırının gerçekleşmesi terörün vardığı noktayı göstermesi açısından önemli. Anlaşılan o ki, hain terör örgütü “Burada hâkim güç biziz” mesajları vermeye çalışıyor” dedi.

“Son olaylar gösteriyor ki, terör örgütünü destekleyen devletler var” diyen Kara, “ Bu zaten sır olmamakla birlikte son aylardaki İsrail ve Suriye politikalarının ardından da bu desteğin arttığı görülüyor. Çünkü örgütün bu tür eylemleri tek başına yapması mümkün değil. Terör örgütü silahları nereden alıyor, nereden besleniyor?” diye sordu.

Sözün Bittiği Yerdeyiz

Terörle mücadele edilirken bazı hassas konulara dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Kara, “ Hep söylediğimiz gibi, Türkiye terörle mücadeleyi hukuk ölçüleri içinde kalarak kararlılıkla yürütmek durumunda. Terörle mücadeleyi terör örgütünün “anladığı dil”den yaparken bir yandan da bölgede hak ve hürriyetleri genişleten refah ve huzuru getirecek sosyal ve kültürel adımlar eş zamanlı yapılmalı ki; terör örgütünün elinden argümanları alınmalı ve bölge halkına örgütün amacının hak ve özgürlük amacının hak ve özgürlükler olmadığı gösterilmelidir. Söz bitti, artık çareleri konuşmak vakti geldi” dedi.

Hak-İş’ten Sağduyu Çağrısı

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan da, son günlerde artış eğilimine giren terörist saldırıların tek amacının, ülkenin huzur ve istikrarını bozmak ve toplumda bir panik ve korku havası yaratmak olduğunu söyledi. Arslan, “Terörist saldırılar, amaçlarını gerçekleştirmeye asla muktedir olamayacaktır. Zira terörle hiçbir yere varılamaz. Halkımız bu oyuna gelmeyecektir. Bu dönemde, hem daha serinkanlı olmak hem de birliktelik ve dayanışma duygularını güçlendirmek zorundayız. Türkiye'nin bölgesinde ve dünyada önemli bir konuma geldiği bir dönemde, her türlü olumlu gelişmeye rağmen birilerinin hep terör istediği aşikadır. Bunların ortaya çıkartılması ve engellenmesi gerekmektedir. Bu süreçte herkes daha soğukkanlı, ama daha kararlı davranmalıdır. Toplumsal sorunların başında gelen terör sorununa çözüm konusunda sivil toplum örgütlerin de görüş ve önerilerini sunacağı bir süreç her zamankinden daha büyük bir aciliyet olarak ortaya çıkmaktadır” şeklinde konuştu.

Mazlumder’den Saldırılara Kınama

Mazlumder Genel Merkezinden yapılan açıklamada ise, “Kaybedilen canlar birer rakam ve istatistik bilgi değildir. Bu ve benzeri tüm saldırıların, toplumu derin bir acıya ve şoka sevk etmekten, toplumsal kesimler arasında nefreti kalıcılaştırmaktan ve çözümsüzlüğü derinleştirmekten başka hiçbir işe yaramadığı failler tarafından bilinmelidir” denildi.

“Barışın ne kadar hayati ve elzem olduğunu öğreten bu acı olaydan çıkarmamız gereken ders, sözün gücünü etkisizleştirmemek ve barışı kalıcılaştıracak yasal ve anayasal tedbirleri bir an önce almak olmalıdır.” ifadelerine yer verilen açıklamada, “Doğrudan “can” a kasteden, bu saldırıyı asla kabul edilemez buluyor. Hayat hakkı ellerinden alınan bu insanlara rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyoruz” denildi.

haberdurus.com

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum