Dikkat! Siz sevgi göstermeyince...

Dikkat! Siz sevgi göstermeyince...

KOCAELİ- Anne babadan sevgi görmeyen çocuğa, zehir tacirleri sevgi gösteriyor.

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlar Büro Amiri Selahattin Gülseren, anne babasından sevgi görmeyen çocukları uyuşturucu tacirlerinin 'sevgi' sözcükleri ile yanlarına çekerek tuzağa düşürdüklerini söyledi.

Narkotik Suçlar Büro Amiri Gülseren, Eğitim ve Gelişim Projesi kapsamında lise 3. ve 4. sınıf öğrencilerine madde bağımlılığıyla mücadele semineri verdi. Sigara ve uyuşturucu ile mücadelede özellikle aile temasının işlendiği seminerde, ailesinden yeterli sevgiyi bulamayan çocukların, uyuşturucu satıcılarının pazarlama tekniklerinde kullandıkları sevgi sözcüklerinden etkilenerek maddeye ilk adımı attıklarına dikkat çekti. 'Benim çocuğum yapmaz' gafletinde bulunmanın günümüzde yanlış bir düşünce olduğunu söyleyen Gülseren, ailelerin kendi içinde sağlıklı iletişim kurup çocuklarını evde ve dışarıda iyi gözlemleyerek, uyuşturucuya yönlenmelerinin önlenebileceğine değindi.

Gülseren, konuşmasında, sigaranın uyuşturucuya başlamada etkisine de değinerek, uyuşturucu kullananların yüzde 99,8'inin sigara içtiğine vurgu yaptı. 'Bir kez denedim, bağımlılık yapmadı' gafletine düşmemek için yapılması gereken en etkili yolun ilk baştan maddeyi reddetmek olduğunu belirten Gülseren, maddeye bulaştıktan sonra bağımlıların hedefinin o maddeyi her defasında tekrar temin etmek olduğunu söyledi. Gülseren, uyuşturucunun sosyal statüsünün de olmadığını ifade ederek, gençlerin özellikle ergenlik dönemlerinin iyi takip edilmesi gerektiğini vurguladı. Sigara ve uyuşturucuyla mücadele seminerleri, gelecek haftadan itibaren lise 3. ve 4. sınıf öğrencilerinin katımıyla devam edecek.

CİHAN

 

Etiketler :