Dilek Sabancı: Başörtüsü takabilirim

Dilek Sabancı: Başörtüsü takabilirim

Sabancı, babasının vefatından sonra daha da dindarlaştığını ve başörtüsü takabileceğini söyledi.

Merhum işadamı Sakıp Sabancı'nın kızı Dilek Sabancı , babasının vefatından sonra daha da dindarlaştığını ve başörtüsü takabileceğini söyledi.

Sabah'tan Fisun Yalçınkaya'ya konuşan Sabancı, ilgili soruları şöyle cevapladı:

BABAMI KAYBEDİNCE DAHA DİNDAR OLDUM

Din sizin için önemli mi?

Babamı gömdükten sonra çok değiştim. Beş metrelik kefene sarıp gömdükten sonra bitiyor her şey. İstersen Kanuni Sultan Süleyman ol hiçbir şey değişmiyor. Topraktan geldik toprağa gideceğiz. Orada rahat uyuyabilmek, kabir azabı çekmemek için elimden geleni yapıyorum. Başka insanlara destek olmaya çalışıyorum. Bana Allah niye daha fazlasını veriyor? O zaman zaten dindardım ben ama babamı kaybedince daha dindar oldum. Hatta bakış açım tamamen değişti.

KUR'AN KURSUNA BİLE GİTTİM

Peki ailenizde dine bakış nasıldı?

Benim annem Yasin okur, anneannem namaz kılardı beş vakit. Ben anneannemle çok vakit geçirdim. O yüzden de olabilir. Hatta Kur'an kursuna bile gittim. Ama öğrenemedim. Yakın zamanda yeniden öğrenmeyi denedim. Arapça çok zor geldi bana. Nasıl olsa Türkçe meallerini okuyabiliyoruz.

BELKİ MODERN BİR ŞEKİLDE KAPANABİLİRİM

Hacca gitmeyi düşünüyor musunuz?

İki kere Umre'ye gittim. Hacca gitmeyi de düşünüyorum. Ama ne zaman bilemiyorum. Onun vecibeleri daha zor. İçki içmiyorum zaten ama belki kapanmam gerekebilir. Aslında ondan da çekindiğimden, değil de... Biraz daha oturması lazım bazı şeylerin... Belki modern bir şekilde kapanabilirim. Yapabileceğime inanmam lazım. İçki içmediğime emin olmam lazım. O vaktin gelmesi lazım. Belki başıma çok sade hafif bir örtü atabilirim, bunu düşünüyorum.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum