DİNÇER: BİR ENDİŞEM YOK

DİNÇER: BİR ENDİŞEM YOK

Toplumun her kesiminin demokratik olarak kendi taleplerini dile getirme hakkına sahip olduğunu vurgulayan Dinçer, bu açıdan bakıldığında işçilerin bu haklarını kullanmak istediklerini ifade etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, 6 konfederasyonun aldığı karar uyarınca yarın yapılacak 'çalışmama hakkını kullanma eylemi' konusunda, 'İşçilerimizin hem başkalarının haklarını ihlal etmeyeceklerini hem de hukuki sistem içerisinde kalarak bunu yapacaklarını düşünüyorum. Doğrusu bu konuda bir endişem yok' dedi.

Toplumun her kesiminin demokratik olarak kendi taleplerini dile getirme hakkına sahip olduğunu vurgulayan Dinçer, bu açıdan bakıldığında işçilerin bu haklarını kullanmak istediklerini ifade etti.

Bakan Dinçer, şunları kaydetti:

"Bu tip eylem ve talepler bir başkasının hakkını ihlal edecek tarzda ortaya konulmamalı. Bu eylemlerin mevcut hukuki düzenlemeye uygun olması gerekiyor. İşçilerimizin hem başkalarının haklarını ihlal etmeyeceklerini hem de hukuki sistem içerisinde kalarak bunu yapacaklarını düşünüyorum. Doğrusu bu konuda bir endişem yok. İşçilerimiz bu eylemleri yaparken sağduyulu davranmalılar, aralarına katılacak yabancıların tahriklerine de kapılmamalılar. Her şey yerli yerince demokratik ve medeni ölçüler içerisinde olmalı."

Bakan Dinçer, Tekel işçilerinin 4/C sözleşmelerini imzalamaları konusundaki son duruma ilişkin soru üzerine, işçilere kıdem ve ihbar tazminatlarını içeren tüm haklarının ödendiğini anımsattı.

Bu sabah Maliye Bakanlığından konuya ilişkin bilgi aldığını bildiren Dinçer, "Çok sayıda işçimiz kıdem tazminatlarını kendi hesaplarına aktarmaya başladılar ve bize de 4/C kapsamında çalışmaya yönelik müracaatları olmaya başladı. Bu müracaatları aldık ve müracaat yapan işçilerimizin hepsini vakit kaybetmeden 4/C kapsamında kadroya alacağız ve kendi illerinde görevlendirmeye başlayacağız" dedi. Dinçer şöyle devam etti:

"Şayet ayın 14'ünden önce işe başlayanlar olursa maaşlarını ayın 15'inde vereceğiz ve böylece hiç kimseyi mağdur etmeden, kaybı olmadan yeni işine başlatmış olacağız.

İşçilerimiz bize 4/C kapsamında çalışmak istediklerini bildirdikleri andan itibaren işlemlerinin tamamlanmasıyla birlikte çalışmaya başlayabilirler. Biz de elimizden geldiği kadar çabuk bu işlemleri tamamlayacağız. Daha doğrusu burada Devlet Personel Başkanlığı süreci takip ediyor. Onlar mümkün olduğunca çabuk süreci tamamlayacaklar."

Etiketler :