Dindar Gençlik Namazla Yetişir

Dindar Gençlik Namazla Yetişir

Namaz Gönüllüleri’nin 2012 Gençlik ve Namaz Yılı çağrısına AGD, Alperen Ocakları, Nur Mektebi, Mavera Gençlik, Ensar Vakfı, İlim Yayma, AKV, AKABE ve TÜRGEV’den sonra şimdi de Ak Parti gençliği katıldı.

Namaz Gönüllüleri’nin 2012 Gençlik ve Namaz Yılı çağrısına AGD, Alperen Ocakları, Nur Mektebi, Mavera Gençlik, Ensar Vakfı, İlim Yayma, AKV, AKABE ve TÜRGEV’den sonra şimdi de Ak Parti gençliği katıldı. Geçtiğimiz hafta sonunda Bayburt ve Gümüşhane’de Ak Parti Gençlik kolları “Namazla Diriliş” programıyla gençliği namaza davet etti. Salonları lebalep dolduran gençler kurtuluşun namazda olduğunu paylaştılar. İl başkanlarının ve geçlik başkanlarının selamlama konuşmalarının ardından Namaz Gönüllülerinden üç değerli davetçisi birer konuşma yaparak namazın gerekliliğini, niçin namaz kılmamız lazım ve namazla buluşan gençlerdeki pozitif değişimi paylaştılar.

Konuşmacılardan D.Ali Taşcı Hoca “Dindar gençlik ancak namazla yetişir. İnancınızı gizlemeyin. Okullarınızda mescid yoksa açılması için okul idaresine ve milli eğitim müdürlüklerine hatta bakanlığa dilekçelerle müracaatta bulunun. Bu sizin en temel hakkınız. Üstad Necip Fazıl’ın dediği gibi “İnancınızı burnunuzdaki cüzam gibi saklamayın,alnınızdaki bir nur gibi fışkırtın.” Sözleriyle tamamladı.

Moral Fm programcılarından Mehmet Paksu ise “Bütün peygamberlerin ve Allah dostlarının namaz kıldığını kurtuluşun ancak namazla mümkün olacağını ve namaz kılanın dünya ve ahiretinin güzel olacağını anlatırken aklını kullananlar namaz kılar. İnsanlığın en akıllıları peygamberler hep namaz kılmıştır. Siz de aklınızı kullanın namaz kılın. Allah aklını kullanıp namaz kılanları sever dedi.”

Platformun sözcüsü ve organizetörü olan Ahmet Bulut ise, “Önce Ceza evlerinde yapılan anketlerle namaz kılan ve kılmayan gençliği kıyaslayarak söze başladı. 600 suçlu gence namaz kılıyor musun sorusuna bir tane evet cevabı alamadıklarını, ailenizde namaz kılan var mı sorusuna ise sadece altı gencin evet cevabı verdiğini söyleyerek demek namaz yaygınlaşırsa bu gün şikayet ettiğimiz problemler ortadan kalkacak.”Bu sözlerinden sonra bir de kapkaç çetesinin namazla buluştuktan sonraki güzel gelişimini anlattı. “Eşkıya namazla buluşunca evliya oldu.” diyerek sözlerini espri ile tamamladı.

Namazsızlık hatalığının ortadan kaldırılması ve namazın yaygınlaştırılması için bir dizi faaliyet yürüten Namaz Gönüllüleri bütün partilerimizin, sivil toplum örgütlerimizin ve kanaat önderlerinin bu çalışmaya destek vermelerini bekliyorlar. Ak Parti’nin, Başbakan’ın “Dindar Gençlik” istiyorum çıkışından sonra Ak Parti Gençliğinin bu girişimini çok yerinde buluyor ve bütün il ve ilçe örgütlerini bu çalışmaya sahip çıkmasını bekliyorlar.

Özellikle altını çizdikleri bir konu ise namazın herhangi bir partisi olamaz. Bu konuda kim ne yaparsa destek olur, duyurur ve dua ederiz. Keşke diğer partilerimiz de böyle bir organize yapsalar biz de destek olsak diyorlar. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.