''Dini Danışma Hattı''na rekor telefon

''Dini Danışma Hattı''na rekor telefon

İstanbul Müftülüğü Din Hizmetleri Uzmanı Nevin Meriç, ''Alo 190 Dini Danışma Hattı'na, ramazan ayında aldığımız telefon sayısı 25 bini buldu'' dedi.

İstanbul Müftülüğü Din Hizmetleri Uzmanı Nevin Meriç, din konularında danışma hizmetisağlamak için açılan Diyanet İşleri Başkanlığı'nın ''Alo 190 Dini Danışma Hattı'' ve İstanbul Müftülüğü'nün ''0212 526 16 80'' numaralı telefonlarına vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini söyledi. 

Meriç; AA muhabirine yıl boyunca dini danışma hattına yapılan başvuruların 4'te 1'ini ramazanayında aldıklarını, yalnızca İstanbul'dan gelen telefonların 25 bini bulduğunu ifade etti. 

Ramazan ayının başında, ortasında ve sonunda aldıkları soruların farklılık gösterdiğini vurgulayan Meriç, sözlerini şöyle sürdürdü: 

''Ramazanın başında 'Aldığım ilaç orucu bozar mı' soruları geliyor. İkinci ve üçüncü hafta 'Acıktım orucu bozabilir miyim?' gibi sorular geliyor. Ramazan ayının sonuna doğru 'Yolaçıkacağım orucumu tutayım mı?', 'saçımı boyatacağım orucum bozulur mu?' gibi sorular alıyoruz.'' 

Ramazan deniz mevsimine rastladığı için 'Denize girmek orucu bozar mı?' gibi sorularla da karşılaştıklarını bildiren Meriç, ''Gündemde ne varsa o konu fetvayı da belirliyor. Geçen yıl 'Somali'ye zekat, fitre, fidye gönderebilir miyim?' gibi sorular alırdık, bu yıl Arakan için aynı sorular geliyor. Biz de gönderebileceklerini söylüyoruz'' diye konuştu

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.