Dinleme Yapılamayan Telefon

Dinleme Yapılamayan Telefon

Devlet Bakanı Mehmet Aydın, TÜBİTAK tarafından dinleme yapılamayan telefon üretildiğini söyledi.

TÜBİTAK'ın şu anda dinlenilmeyen telefon ürettiğini bildiren Devlet Bakanı Mehmet Aydın, bu telefonda kripto cihazı bulunduğunu, bu nedenle dinleme yapılamadığını kaydetti.

Bazı kurumların TÜBİTAK tarafından üretilen söz konusu telefonu kullandığını kaydeden Aydın, şöyle devam etti: "Şu anda TÜBİTAK dinleme yapılamayan telefon üretti ama henüz piyasaya sürme noktasına gelmedi. Telefonun temel özelliği kriptolu oluşu. Şu anda bu telefonu kullanan kurumlar var ama yaygın kullanılacak halde değil. Arayanla aranan kişide kripto özellikli bu telefonun olması gerekiyor. Biri ararken diğeri de konuşma yapabilmek için şifre girmesi gerekir. Biz bu tür şeyleri üretmek zorundayız. Bilim bir milletin, bir devletin ölüm kalım meselesidir. Ya kritik teknolojiyi üretirsiniz ya da birilerine bağlı kalırsınız. Üretmezsek yarın bir ülkenin bilinmeyen bir şeyini kullanırız. Üretirken 'gelin birlikte yapalım, size bunu daha ucuza satalım, bize satın' gibi teklifler gelir. Türkiye'nin kritik teknolojiyi üretip, bu kritik köşeyi dönmesi gerekir ki varlığı güvence altına alınsın.''

 

Türkiye'nin acilen Fransa ve İngiltere'deki gibi Sosyal Bilimler Akademisine ihtiyacı bulunduğuna dikkati çeken Aydın, Ankara'da birçok üniversiteye yakın bir arsa bularak, bilim kurullarını buraya yapılacak yerleşkeye toplamayı düşündüklerini bildirdi.


Etiketler :