'Cemaat Türkiye'yi şikâyet ediyor'

'Cemaat Türkiye'yi şikâyet ediyor'

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Gülen Cemaati'ne yakın sivil toplum kuruluşlarının ABD'deki yabancı yetkililere şikâyet mektubu vererek Türkiye aleyhinde kara kampanya yürüttüğünü söyledi.

Türkiye'nin 2015 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu Geçici Üyesi olması için New York'ta temaslarda bulunan Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Gülen Cemaati'ni eleştirdi.

Davutoğlu, Gülen Cemaati'nin okullarının kapatılması için girişimler olduğu iddiaları hakkında soru soran bir muhabire yanıt verdi:

"Büyük üzüntü duyarak ifade ediyorum: ABD'de bulunan bu okullarla ilgili bazı sivil toplum kuruluşu liderlerinin, yabancı temsilcilere Türkiye'yi şikâyet eden mektuplarını gördüğümüzde, gerçekten nereye hizmet ettiklerini sorgulamak gerektiğini düşündüm. Biz bir taraftan Türkiye'yi tanıtmak için kampanya yürütüyoruz. Diğer yandan Türkiye Cumhuriyeti'nin imkanlarını kullanarak bu konuma gelmiş bazı sivil toplum kuruluşları şikâyetlerle bu kampanyalara zarar verme hedefini gütmüşlerse, sorgulamak gerekiyor. Eğer Türkiye'ye yönelik kara kampanya yürütülüyorsa, buna karşı tedbir almak hakkımızdır."

Yabancı yetkililerin Washington ve New York'ta dağıtılan şikâyet mektuplarını kendisine ilettiğini belirten Davutoğlu, "Beni en çok üzen hususlardan bir tanesi mektupla Türkiye'nin birçok yetkiliye şikâyet edilmiş olmasıdır. Biz geçmişte bu okullara her türlü desteği verdik. Benim yurtdışına gidip de, okulları ziyaret etmediğim hiçbir örnek yok. Her zaman Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızla çok kısa süreli ziyaretlerde bile destek verdik. Bu okulların bütün sorunlarını çözmeye çalıştık." dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.