Davutoğlu'ndan flaş Suriye açıklaması

Davutoğlu'ndan flaş Suriye açıklaması

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'ndan Suriye açıklaması

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye yönetiminin cezalandırılması gerektiğini söyledi. Esed'in yanında yer alan unsurun bedelini ödeyeceğini de iddia eden Davutoğlu, Şam yönetiminin katliamda sınır tanımadığını ve zaman kazandırılması halinde bu katliamlara yeşil ışık yakılacağını kaydetti.
 
Dışişleri Bakanı Davutoğlu, katıldığı televizyon programında Suriye'deki ölü sayısının 120 binin üzerinde olduğunu, 200 bin kişinin ise kayıp olduğunu söyledi. Suriye'de katliam yapan Esed yönetiminin mutlaka cezalandırılması gerektiğini kaydeden Davutoğlu, Şam yönetiminin yanında yer alan her unsurun bedelini ödeyeceğini iddia etti. 
 
Kerry'nin sözleri Rusya'nın arabuluculuk teklifini de değerlendiren Davutoğlu, Esed yönetiminin katliamda sınır tanımadığını ve zaman kazandırılması halinde bu katliamlara yeşil ışık yakılacağını kaydetti. 
 
"BEDELİNİ ÖDERLER"
 
"Esed'in yanında hangi unsur varsa bedelini öder" diyen Davutoğlu, "Kimse Esed'in yanında yer almamalıdır. Geleceğini düşünen kimse Esed'in yanında yer almaz zaten. Esed'in yanında yer alan her unsur bedelini öder. Terör grupları yer alıyorsa ve Beşar Esed onlarla işbirliği yapıyorsa terör gruplarına yapılan muamele neyse Esed'de aynı muameleyi görür. Bunun Türkiye'yi ilgilendireceği bir yönünün olacağı kanaatinde değilim. Beşar Esed'in yanında yer hen unsur bu suçlara ortak olmanın bedelini öder. Aklı başında kimsenin ve hiçbir yapının bunların yanında yer alacağını düşünmüyorum" diye konuştu. 
 
"KARARLILIK 2 YIL ÖNCE GÖSTERİLMELİYDİ"
 
Davutoğlu, Suriye'deki krize ilişkin, "Keşke bugün gösterilen kararlılık 2 sene önce gösterilseydi, 2011 yazında Hama'da büyük katliamlar yapıldığında gösterilmiş olsaydı, bu olaylar buraya kadar gelmezdi" dedi.
 
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Beşşar Esed ve ekibi katliamda sınır tanımadılar. Kimyasal silaha kadar geldiler. Bugün böyle kozmetik bir yöntemle eğer geçmişte uygulanan o büyük suçu unutturmak adına nerede olduğunun tespit edilmesi bile aylar alacak olan, devri yine aylar alacak olan bir kimyasal silahlar envanterinin çıkarılması veya devri gibi konuyla zaman kazandırılmaya çalışılırsa Beşşar Esed'in bundan sonraki katliamlarına yeşil ışık yakılmış olur" dedi.


ROTAHABER

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.